Daňová revolúcia: Ekonomika, ktorej rozumie len ALF a Matovič
24 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Majster sveta v mentálnej gymnastike zase prezentoval svoj prínos pre ľudstvo! Takto okomentoval Matovičovu daňovú revolúciu Branislav Vovčko z reštaurácie v Košiciach na sociálnej sieti.

Ekonomika z Melmaku

"Podľa teórie ekonomiky, ktorú vyučujú iba na Melmaku a tým pádom ju ovláda iba on a Alf, platí, že ak je porcia o polovicu menšia tak aj náklady na prípravu sú o polovicu menšie. Teda iba že by to tak nebolo," sarkasticky upozorňuje na nezmyselné Matovičove počty Vovčko, ktorý v gastrosektore pracuje.

"Keby ste náhodou nedoštudovali sčítanie a odčítanie a malú násobilku, tak si kľudne dajte jeho špeciálne EKO menu, ktoré síce je drahšie ako detské menu ale dostanete takú istú porciu. No pomôžete zachrániť svet, pretože to, čo ste si neobjednal určite nemôžete nedojesť a následne vyhodiť do koša," pokračuje s anylýzou predložených reforiem.

NAKA zasahuje na ministerstve vnútra
Podľa TA3 NAKA zasahuje v súvislosti s verejnými obstarávaniami na ministerstve vnútra. Policajti od rána zasahujú v súvislosti s pokračovaním akcie Vata. Vykonávajú sa úkony súvisiace so spoločnosťou REMPO, ktorej názov sa spája s verejnými... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Zdanený tringelt

Dalšie v poradí sú podľa Vovčka krčahy s 5g čipom na ovládanie mysle, ktorým chce pomôcť k zdravšiemu životu Slovákov, lebo predsa keď máš krčah vody na stole tak si určite nedáš kofolu tobôž nie pivo.

"Keby ste za všetky tieto skvosty chceli plantážnikovi poďakovať, nemajte strach, nato myslel tiež. Z tringeltu, ktorý po novom musí byť 9%, teda pokiaľ nechcete ušetriť a povedať, že ho jednoducho nezaplatíte, si samozrejme zoberie 10% DPH. Ale zase pripíše sa čašníkovi k mzde, takže z nich ešte zaplatí odvody. Čize z 10-eurového tringeltu si náš financmajster zoberie cca 6, ale zase tie 4 bude mať čašník legitímne zarobené a to sa oplatí!," okomentoval Vovčko.

V závere statusu Vovčko kladie zopár trefných otázok. "Prečo je tento človek tam kde je? Ako sa tam dostal? A prečo ho nikto nezbavil svojprávnosti? Alebo nezažaloval za teroristické utoky na občanov Slovenska?"

Exminister financií Ivan Mikloš sa vyjadruje k Matovičovej reforme: Vidí v nej problém
Daňová revolúcia ministra financií Igora Matoviča výrazne nezníži daňovo-odvodové zaťaženie práce, ako si vláda napísala v programovom vyhlásení. Uviedol v rozhovore pre reláciu Ranné noviny (Tv JOJ), bývalý minister financií Ivan Mikloš.... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Norbert Pančík