Blýska sa na lepšie časy ? Úplné prepojenie Košíc a Bratislavy.
23 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Dostavba diaľnice, ktorá by spojila Košice s Bratislavou po našom území je, zdá sa, o čosi bližšie k realizácii. Štát chce 13,5 km úsek medzi Martinom a Ružomberkom dostavať za vlastné. O tom, ako, informovali aktuality.sk.

Tunelový variant

Minister Doležal oznámil, že viac, ako polovica tohto úseku diaľnice povedie popod zem. Informoval tiež, že úsek Turany-Hubová je naplánovaný zo štátneho rozpočtu. Na poslednom nedostavanom úseku spojnice Bratislavy a Košíc sa aktuálne rieši "vodná EIA". 

Ako vyzerá dnešné ráno na cestách?
Kalendár je neúprosný a to, že máme koniec novembra sa prejavuje už aj na našich cestách. A tak ak sa chystáme niekam autom, podvedome akosi starostlivejšie sledujeme dopravný servis, hoci pozor dávať, si treba úplne všade. O zjazdnosti ciest nás... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Aj to je však už na konci

"Na úseku prebehlo posudzovanie vplyvov na životné prostredie zamerané na vodu, kôli obavám miestnych samospráv, že vŕtaním do masívu prídu o vodu. Toto posudzovanie je, myslím si, úplne na konci," načrtol minister dopravy. Zistenia podľa neho čoskoro zapracujú do územného rozhodnutia a v príprave budú ďalej pokračovať.

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!