Slovensko medzi poslednými v EÚ. V rebríčku korupcie sme až 42. na svete
22 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Hovorí sa, že korupcia vládne svetu. Zrejme vládne aj u nás, a to poriadne. A to sa táto vláda vlani pred voľbami dušovala, že oni budú lepší ako tí pred nimi. Ako sa ukazuje, vôbec taká nie je, práve naopak. Hovorí o tom najnovší rebríček korupcie.

Že je Slovensko jedným z najhorších štátov v EÚ z hľadiska korupcie ukazuje rebríček korupcie. Ako informuje portál euractiv.sk, v únii sme dokonca piaty najhorší a zaradili sme sa medzi balkánske štáty. V porovnaní s celým svetom nám patrí „krásne“ 42. miesto.

Korupčne sme na tom ako niektoré krajiny balkánu

Igor Matovič a spol. už dlhodobo vykrikovali, že predchádzajúce vlády, a najmä tie pod vedením Roberta Fica, boli skorumpované do špiku kosti. Ako sa však ukazuje, oveľa lepšie na tom nie sú ani súčasní vládni politici, medzi ktorých patrí aj šéf OĽaNO. Podľa nového rebríčka Global Corruption Index si totiž Slovensko od minulého roka pohoršilo v oblasti korupcie, pretože v rámci EÚ kleslo na piatu priečku – od spodu! Lepšie je na tom aj Gruzínsko. Ma, naopak, sme sa zaradili medzi krajiny z balkánu, lebo horšie na tom je len Chorvátsko, Bulharsko, Maďarsko a Rumunsko. Kým vlani sme v rebríčku Global Corruption Index boli na 40. mieste, teda sme klesli o dve miesta nižšie.

Hegerov názor na aktuálnu situácu na Slovensku. Opäť len mafia a mafia
Na Slovensku vrcholí zápas o právny štát, povedal na margo aktuálneho diania premiér Eduard Heger (OĽANO). Hoci ide podľa neho o ťažký boj, občanov ubezpečil, že jeho vláda zápas nevzdá. Vo videu na sociálnej sieti zároveň odkázal, že mafia a... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Rebríček Global Corruption Index, ktorý obsahuje 196 krajín, vydáva švajčiarska firma Global Risk Profile špecializujúca sa na analýzu rizík v podnikaní. Agreguje 43 verejne dostupných datasetov, vrátane rebríčka vnímania korupcie od Transparency International, pristúpenia k medzinárodným zmluvám ale aj informácie o financovaní terorizmu alebo praní špinavých peňazí. Vlani bolo prvé Dánsko, ktoré kleslo v tomto roku celosvetovo na 4. miesto, teraz patrí prvenstvo Fínsku. Rovnako ako my kleslo o dve priečky nižšie aj susedné Česko, ktoré je ale s 31. miestom na tom stále výrazne lepšie ako my.

Fico: Manipulácie, politizácia polície, korupcia. Mikulec musí niesť zodpovednosť čím skôr!
24 | 08 | 2021

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!