Baránek : prečo dal Leško zbohom tímu Zuzany Čaputovej
13 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Marián Leško odchádza z tímu prezidentky Zuzany Čaputovej do dôchodku. Informácia prekvapila tých, ktorí sa o politické dianie zaujímajú. A mnohí aj hľadajú odpovede, či je za tým iba odchod do dôchodku, alebo aj niečo viac. Portál eRepot priniesol k tejto situácii aj vyjadrenie analytika Jána Baráneka. 

"Je to prekvapenie a ja osobne si nemyslím, že je v tom len snaha byť dôchodcom. Ja si myslím osobne, že je za tým niečo iné,“ uviedol pre eReport Ján Baránek. A dodáva, že za odchodom Mariána Leška môže byť podľa neho niečo, čo verejnosť zatiaľ nevie. Podľa Baráneka sa dá vysloviť záver, že s veľkou pravdepodobnosťou tam boli nejaké nedorozumenia.

Baránek v rozhovore pre eReport poukazuje na to, že rétorika Čaputovej sa zjavne zmenila, je priamočiarejšia a má menej pokojný tón, najmä v prejavoch k protipandemickým opatreniam, ale aj čo sa týka petície Smeru-SD o predčasných voľbách. A kritizuje aj vládu. 

Toto sa často nevidí. Krošlák: Matovič je pomstychtivý big boss, strážca špajzičky
Ján Krošlák nie je členom hnutia OĽaNO iba pár týždňov, ale jedno je isté. Už nemusí byť ticho a pritakávať aj na to, s čím nesúhlasí. A tak sa ozýva. Matoviča nazýva big bossom a volá potom, aby sa médiá začali zaoberať jeho freestylom ešte z čias... Čítať ďalej
13 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Rétorika hlavy štátu môže za klesajúce preferencie

Baránek si myslí, že spomínaný posun v rétorike hlavy štátu môže pravdepodobne aj za jej klesajúce preferencie. "A keďže Leško radil prezidentke v otázkach vnútornej politiky, mal by byť v tejto súvislosti pod komunikáciu hlavy štátu smerom k občanom aj k politikom nejakým spôsobom asi podpísaný," vysvetľuje pre eReport Baránek.

Baránek si myslí, že kritika zo strany prezidentky, ktorá sa týka reforiem a neschopnosti vlády nie je ničím novým. Pri kritike opozície netreba zabúdať podľa Baráneka na to, že aj keď sa zdá, že stojí na strane koalície, veľakrát ako keby podprahovo koná v prospech Progresívneho Slovenska (PS). "Nie je to ale až také okaté, lebo keby chcela ozaj konať v prospech PS, nedávala by referendové otázky na Ústavný súd SR a súhlasila by s referendom. PS by tak malo šancu dostať sa do parlamentu,“ komentoval Baránek v rozhovore pre portál eReport, ktorý je k nahliadnutiu v plnom znení tu.

Rusko začalo urýchlene prezbrojovať svoje jadrové ponorky
Rusko predlžuje životnosť ponorky projektu 949A Irkutsk. Nie, že by bola "stará". Naopak, ide o relatívne mladý a moderný vývojový rad. Predpkladá sa, že ide o prezbrojenie na nový raketový a torpédový systém. Podľa informácií, ktoré zverejnila... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ivan Brožík