Visolajský: Heger lekárov ponižuje, no poslancov nazýva hrdinami!
13 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

MUDr. Peter Visolajský zaujal na sociálnej sieti obzvlášť kritický postoj k ministrovi Lengvarskému a k vláde. Tá dnes preberá podľa neho, že slovenským lekárom a sestrám budú môcť nariadiť pracovnú povinnosť aj bez vyhlásenia núdzového stavu. Ale, kritizuje aj reformu zdravotníctva. Optimalizácia siete nemocníc podľa neho problémy nerieši, prinesie len nové.

"Vláda SR dnes preberá v skrátenom konaní, že slovenským lekárom a sestrám budú môcť nariadiť pracovnú povinnosť aj bez vyhlásenia núdzového stavu. Stačiť na to bude aj mimoriadna situácia, ktorú tu už máme takmer dva roky," píše Visolajský. Lekári a sestry tak budú môcť byť podľa Visolajského presúvaní medzi nemocnicami. Visolajsky chápe situáciu, ale aj tak zhrnul dôvody, aj v mene iných lekárov, kvôli ktorým nech sa nikto v budúcnosti nečuduje, ak na Slovenku nebudú chcieť robiť lekárov a aj praktizujúci lekári, aj sestry budú utekať do zahraničia.

"Prosím ukážte mi aspoň jednu pozitívnu vec, čo spravil minister Lengvarský alebo vláda, aby nám tento rok neodišlo 1300 sestier a stovky skúsených lekárov zo systému," píše. Dôrazne upozorňuje aj na to, že napriek žiadosti lekárov z 21. augusta si doteraz na stretnutie s lekármi premiér republiky nenašiel čas.

Heger sa nám mierne pomotal, žeby účinok tretej dávky?(VIDEO)
Téma očkovanie experimentálnymi vakcínami proti COVID-19 neutícha ani na Slovensku, A to najmä preto, že sa vôbec nenapĺňa to, čím nás „odborníci“ a vláda ubezpečovali na začiatku. Teda, že vakcína bude zdravie a sloboda. Ako sa ukazuje, vakcína... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Vláda ignoruje názor lekárov pri reforme nemocníc

Visolajský poukazuje aj na to, že okolité krajiny v ďaleko lepšej epidemickej aj personálnej situácii výrazne zvýšili odmeňovanie svojich zdravotníkov, ale Slovensko nie. "Heger poslancov z parlamentu nazýva 76 timi hrdinami, ktorí schválili reformu nemocníc, proti ktorej sú zdravotníci, lebo táto reforma nerieši problémy našich pacientov," píše Visolajský.

Vláda podľa neho ignoruje názor lekárov pri reforme nemocníc. A preto sa Visolajský pýta, prečo sa ešte niekto čuduje, že ľudia ignorujú názor lekárov pri pandémii? "Premiér tu dáva ľuďom za vzor, že názor lekárov nie je dôležitý," upozorňuje Visolajský.

Mikulec nech už sa prace kade-ľahšie, alebo papalášstvo po novom
"Mikulec nech už sa prace kade-ľahšie". Žiada Juraj Draxler a má na to dôvody. Aspoň to tak tvrdí a vymenúva ich v statuse na sociálnej sieti. Tak sa na ne pozrime! "Nielen, že sa predvádza (podľa Juraja Draxlera minister vnútra Roman Mikulec -... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Táto "reforma" problémy nerieši a prinesie len nové

"Vyše 2500 lekárov podpísalo 8 požiadaviek na riešenie najväčších problémov nášho zdravotníctva aby sa nimi vláda a ministerstvo zaoberali, v opačnom prípade nedajú súhlas na nadlimitnú prácu. Nemocnice bez týchto súhlasov nemôžu fungovať. Ale, pán premiér nereaguje, iste má dôležitejšie veci," zdôrazňuje. Dodáva, že vyše 100 osobností slovenskej medicíny, medzi nimi všetci žijúci dekani LFUK, poslalo v lete list premiérovi, aby dodržal svoj sľub a riešil národnú nemocnicu. Premiér podľa Visolajského list ignoruje.
Visolajský dodáva, že vláda dookola opakuje, ako všetky problémy nášho zdravotníctva vyrieši Optimalizácia siete nemocníc, ale lekári veľmi jasne hovoria, že táto "reforma" problémy nerieši a prinesie len nové. "Ale načo počúvať lekárov?" Pýta sa znechutený Visolajský.

Sudkyňa Krajského súdu: Kolíková ani len netuší, ako fungujú súdy
Sudkyňa trestného kolégia Krajského súdu v Bratislave Marcela Kosová pre portál Právne listy napísala text o mýtoch o súdnych konaniach a o práci na súdoch vôbec. Vyvracia tak to, o čo sa opiera ministerka spravodlivosti Mária Kolíková v tzv.... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Ján Papuga