Príbeh gamblera bez strechy nad hlavou, na ktorého sa štát vykašľal, ale on vstal ako Fénix
12 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Po čase sme zas v útulni pre ľudí bez domova a strechy nad hlavou - u Dobrého pastiera vo Varíne. Prišlo nám (vám) odtiaľ, milí čitatelia, poďakovanie za pomoc, ktorú potrebovali po nedávnom požiari v objekte. Aj z vašej pomoci tam pribudli ďalšie postele do tepla na zimu. Teraz však o inom. O človeku, na ktorého sa štát napriek frázam na tlačovkách a v médiách úplne vykašľal. A ktorému stačilo iba pár eur na to, aby povstal z popola ulice ako bájny Fénix. Do redakcie sme dostali príbeh Petra, bývalého gemblera z ulice.

"Podarilo sa mi vydať kratšiu verziu Pouličného diviaka v angličtine, je tam aj 24 stranová príloha s farebnými fotkami. Som rád, že som nemusel na vydanie tentokrát od nikoho nič žobrať. Financoval som to zo zarobených peňazí :)" Píše Peter. Dodajme, že dvesto eur na pozviechanie sa z prachu dlažby ulice mu poskytol nám známy človek, ktorí však nežiada o publicitu.

Petrova prosba

"Prosím však teraz o pomoc :) Ak môžeš, daj o tomto vedieť svojim známym." Píše Peter. A pokračuje - "blížia sa Vianoce, ponúkam anglického aj slovenského Pouličného diviaka." (Ide o Petrove knihy o svojich zážitkoch z ulice v anglickom i v slovenskom jazyku.)

Ak by to niekoho zaujalo, môže mi napísať a objednať si knihu. Tým, ktorí sú v Bratislave prinesiem osobne kam budú chcieť.
Ostatným, mimo BA, pošlem poštou.

Ďakujem!

Nech sa vám všetkým darí!!!!

Peťo

Dodatok red. HD.

Sme viazaní zákonom o reklame. Nemôžeme písať ani o cene knižky, ktorá, je, mimochodom na pomery na knižnom trhu naozaj nízka a nemôžeme poskytnúť ani údaje o jej autorovi a predajcovi. Môžeme prípadným záujemcom však sprostredkovať kontakt, ak nám napíšu na [email protected]. Idú Vianoce a Peter chce pomôcť iným, tak, ako raz ktosi pomohol jemu. Vopred vďaka, za celý kolektív redakcie i vydavateľstvo.

Tragédia v Kláštore pod Znievom - vyhorelo známe zariadenie pre bezdomovcov, pomôžte!
Útulok Dobrého Pastiera je jedno z najväčších zariadení na Slovensku, poskytujúce sociálne služby chudobným. Útulok Dobrého Pastiera je útulkom pre ľudí, ktorým život nedožičil toľko, čo ostatným. Je to útulok aj pre tých, ktorí si nevážili to, čo... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Ivan Brožík