"Normálne" fungovanie koalície: Hádky sú dôsledkom jej krízy
11 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Hádky okolo návrhu zákona, ktorý predložila poslankyňa klubu OĽaNO Anna Záborská, pokračujú tretí deň za sebou. Podľa vyjadrenia odborníka pre Plus jeden deň dlhotrvajúce rozhodovanie svedčí o obrovskej kríze koalície.

Návrh zákona o pomoci tehotným ženám od Záborskej (OĽaNO) bol schválený v prvom čítaní 75 hlasmi poslancov. Zákon má vytvoriť podporné sociálne opatrenia pre ženu, ktorá zvažuje umelé ukončenie tehotenstva, a tiež by mala byť zakázaná reklama na interrupciu. Navrhuje aj vyšší osobitný príspevok pri narodení dieťaťa so zdravotným znevýhodnením.

Varovanie Imunológa: Očkovaní sú časované bomby
Dokonca by som povedal, že sú ako nevedomí vrahovia! Šokuje svojim vyjadrením pre ŽivotvČesku.cz imunológ Jiří Šinkora. Najväčší problém tejto jesene podľa odborníka je, že si očkovaní mylne myslia, že sú nielen chránení proti koronavírusu, ale aj... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Druhé čítanie novely vyvoláva emócie a hádky. Postavili sa proti nej mnohí zdravotníci a odborníci, ale aj tisíce ľudí formou petície. Najhlasnejšiou bojovníčkou proti novele je poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SAS). Pred pár dňami výhrady vyhlásilo aj 17 poslancov OĽaNO, ktorého členkou je aj Záborská. Tí chcú upraviť kontroverzné položky. To však odmietli na koaličnej rade. Možno aj preto sa odsunulo hlasovanie o zákone.

Aj to môže byť dôvodom, prečo hlasovať o zákone sa malo včera dopoludnia, no presunuli ho o deň. „Obavám sa, že pre našich odporcov nebude stačiť nič menšie ako stiahnutie tohto návrhu a zavedenie potratovej tabletky. A to budú nazývať pomocou ženám,“ uviedla Záborská v záverečnom slove v NR SR.

Pčolinský surovo zaútočil na poslanca SaS Baránika
Poslanec hnutia SME rodina Peter Pčolinský zakročil. Podľa potálu webnoviny varoval, že ak prejde pozmeňujúci návrh Alojza Baránika (SaS) k zákonu o disciplinárnom poriadku Najvyššieho správneho súdu SR (NSS SR), tak Sme rodina nepodporí tento... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Politilóg Jozef Lenč vidí v tomto konflikte dôsledky hlbokej politickej krízy. Svedčí o tom presúvanie hlasovania nielen v prípade tejto témy, ale aj v prípade iných reforiem.