Pčolinský surovo zaútočil na poslanca SaS Baránika
10 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Poslanec hnutia SME rodina Peter Pčolinský zakročil. Podľa potálu webnoviny varoval, že ak prejde pozmeňujúci návrh Alojza Baránika (SaS) k zákonu o disciplinárnom poriadku Najvyššieho správneho súdu SR (NSS SR), tak Sme rodina nepodporí tento zákon z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (nom. SaS). "Pán Baránik si robí, čo chce," uviedol pre agentúru SITA Pčolinský. 

Alojz Baránik podľa Petra Pčolinského predložil pozmeňujúci návrh bez súhlasu koaličnej rady. Pčolinský tvrdí, že tým pádom nemôže prejsť, inak podľa neho neprejde ani zákon ministerky spravodlivosti ako taký. 

Štátny úradník môže porušiť zákon a nič. Občan ide do basy.
Čosi sa tu melie už roky o akejsi hmotnej zodpovednosti politikov. Ale oni sú aj tak nadľudia. Keby mali aspoň zodpovednosť zo zákona nad dodržiavaním zákona. Ale ani to nie. Dokonca ani médiám táto téma nejak nevonia. Najviac tým, ktoré píšu o... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Baránik chce aj zmeny, ktoré sa týkajú generálneho prokurátora

Baránik chce aj zmeny, ktoré sa týkajú generálneho prokurátora. Žiada o doplnenie, aby disciplinárny návrh proti generálnemu prokurátorovi mohli podať namiesto troch pätín jedna pätina poslancov parlamentu. A aby disciplinárny návrh voči prokurátorom mohol podať aj minister spravodlivosti. 

"Parlament mal rozhodnúť o zákone o disciplinárnom poriadku NSS SR v utorok 9. novembra. Neschválil však, aby sa skrátili lehoty a mohlo sa tak hlasovať o pozmeňujúcich návrhoch k spomínanému zákonu. Proti bolo celé hnutie Sme rodina, niekoľko poslancov hnutia OĽaNO a niektorí sa z OĽaNO zdržali," informuje portál Webnoviny.

Odkaz Lipšicovi: Namiesto pytliactva rieš spackanú prácu svojich podriadených!
Lipšic by sa mal radšej venovať kvalite práci svojich podriadených! Myslí si to bývalý šéf Úradu boja proti korupcii Jozef Šátek. Kauzu uniknutých nahrávok z loveckej chaty totiž oživilo vystúpenie špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica v relácii... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Diana Zaťková