Fico prehovoril k vláde: Pustili ste sa do vojny s polovicou národa!
11 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Vláda pri prijímaní nových pandemických opatrení nevedie sociálny dialóg! Upozornil na to v diskusii v pléne Národnej rady (NR) SR líder opozičného Smeru-SD Robert Fico. Bez sociálneho dialógu podľa neho nie je možné pripravovať zákony, ktoré sa týkajú celého štátu. 

Odbremeniť zamestnávateľov

Parlament rokuje o novelizácii, ktorou sa má okrem iného zaviesť podmieňovanie vstupu do práce preukázaním očkovania proti ochoreniu COVID-19, potvrdením o prekonaní ochorenia alebo negatívnym výsledkom testu. Testy by v takomto prípade mali byť podľa Fica bezplatné, píše portál cas.sk.

"Aby ste prinútili ľudí zaočkovať sa, pustili ste sa do vojny s polovicou národa," vyhlásil Fico v parlamente. Skritizoval taktiež zvýšenie pokút za priestupky a agresívne formy pravidiel pre ľudí, ktorí majú iný názor. "Zmení zvýšená pokuta správanie človeka na ulici?" Pýta sa Fico a zároveň dáva odpoveď: "Jeho agresivita bude ešte vyššia!"

Blaha: Prekročila všetky čiary- Čaputová spláchla aj druhé referendum!
Podpredseda Smeru - SD Ľuboš Blaha vo svojom statuse na facebookovom profile vyjadril svoj postoj k prezidentke Čaputovej, ktorá odmietla ich dve nové referendové otázky. Podľa neho prekročila všetky čiary a zmarila aj druhé referendum. Čaputová... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Obmedzenia majú mať zákonný charakter

Líder Smeru si myslí, že nie je možné zavádzať obmedzenia na základe vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Obmedzenia by mali byť podľa neho zákonný charakter.

Obáva sa ústavnosti pri obmedzení ľudských práv. Kritizoval aj Ústavný súd (ÚS) SR, že rozhodnutia vydáva neskoro. Osoby v režime OTP by mali mať podľa neho rovnaké právne postavenie. Pripomenul, že každý rozumný zákon jeho poslanci podporia.

S tým, aby testy boli bezplatné súhlasí aj šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková. Chce v koalícii diskutovať o tom, aby to bolo súčasťou zákona.

Cigániková si myslí, že bez tohto zákona nebude možné otvoriť v čiernych okresoch prevádzky a nebude možné kontrolovať zamestnancov. To podľa nej žiadali aj zamestnávatelia. 

Zmena od Nového roka: Vláda nás opäť oberie o peniaze!
Zamestnanci pozor! Od 1. januára 2022 sa zavádza zrovnoprávnenie stravných lístkov a finančného príspevku na stravovanie. V praxi to znamená, že tí, ktorí si doteraz vyberali stravné lístky, dostanú od Nového roka na stravovanie menej! Pri... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Diana Zaťková