Fico: "Vážená pani prezidentka, my ticho nebudeme!"
10 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová
Róbert Fico v príspevku na sociálnej sieti predstavil opatrenia, ktoré ak by bola strana SMER - SD vo vláde, tak by zaviedli. Vyjadril sa aj k prezidentke Zuzane Čaputovej. A vyhlásil: "Vážená pani prezidentka, my ticho nebudeme. Stojíte na strane koalície, ktorá zlyhala. Strana SMER - SD podporí všetky rozumné návrhy, aj ich finančné krytie," dodal potom, ako návrhy predstavil.  

Fico hovorí, že médiá priniesli správu, že slovenskí zdravotníci musia vyberať, koho z chorých na Covid dajú na pľúcnu ventiláciu. V príspevku na sociálnej sieti sa preto pýta, prečo rok a pol vláda nemotivovala zdravotníkov, aby neodchádzali do predčasného dôchodku a nezaoberala sa blížiacou sa treťou vlnou.

"Peniaze majú a mali," hovorí Fico. A poukazuje aj na to, že vláda minula miliardu eur na celoplošné testovanie, ktoré na konci dňa viedlo k prudkému nárastu infikovaných. Stámilióny podľa Fica išli na nezmyselnú lotériu, očkovacie kampane a podobne. Vláda podľa Fica veľmi dobre vedela, čo Slovensko čaká a napriek tomu neurobila nič.

Fico hovorí aj o podozrení, že išlo o úmysel a svojím konaním chceli vyvíjať tlak na očkovanie.
"Je zrejmé, že tak ako sa vláda spoliehala na neúspešné testovanie, dnes žije v ilúzii, že cesta von vedie iba cez očkovanie," vysvetľuje.

Odkaz Lipšicovi: Namiesto pytliactva rieš spackanú prácu svojich podriadených!
Lipšic by sa mal radšej venovať kvalite práci svojich podriadených! Myslí si to bývalý šéf Úradu boja proti korupcii Jozef Šátek. Kauzu uniknutých nahrávok z loveckej chaty totiž oživilo vystúpenie špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica v relácii... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Vláda v zúfalstve nevie čo má robiť

Vláda sa podľa Fica chystá podriadiť ľudí represívnemu a protiústavnému diktátu, pretože v zúfalstve, ktorá pramení podľa Fica z neschopnosti tejto vlády, nevedia čo majú robiť. Fico upozorňuje, že vláda nesie a bude niesť plnú zodpovednosť za obete Covidu a nešťastia, ktoré svojou nečinnoťou podľa Fica napáchali. A zdôrazňuje, že budú čeliť spoločenskej zodpovednosti.

SMER - SD zažili toho veľa a nebudú ticho

Fico si myslí, že časť opozície mlčí, pretože sa podriadila vôli prezidentke a časti koalície. "Tej koalície, ktorá sa do krvi pohádala kvôli potratom a národným parkom," hovorí Fico.
Prezidentke Zuzane Čaputovej Fico odkazuje, že v SMER - SD zažili toho veľa a nebudú ticho.
A predstavil aj riešenia, ktoré by platili, keby SMER - SD boli vo vláde: Nepripustili by segregáciu očkovaných a neočkovaných. Obmedzovanie ľudských práv vyhláškami RÚVZ. Blúznenie vlády, ako hovorí Fico chcú atakovať podaniami na ÚS SR.

www.facebook.com/robertficosk/videos/248949300629738/

"Očkovanie musí byť doborovoľné pri plnej diskusie a nie demagógie. Zaočkovaní, testovaní a ten, kto prekonal COVID musia mať rovné podmienky. Štát ak chce požadovať testovanie od občanov, muí hradiť náklady, nemôže ich prenášať na zamestnávateľov a zamestnancov," hovorí Fico.

Štát má podľa neho dosť peňazí na to, aby občania dostali okamžitú preventívnu liečbu s postupom, ako majú postupovať od prvých príznakov.

Pčolinský surovo zaútočil na poslanca SaS Baránika
Poslanec hnutia SME rodina Peter Pčolinský zakročil. Podľa potálu webnoviny varoval, že ak prejde pozmeňujúci návrh Alojza Baránika (SaS) k zákonu o disciplinárnom poriadku Najvyššieho správneho súdu SR (NSS SR), tak Sme rodina nepodporí tento... Čítať ďalej
10 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová