Uhrík: Imigrantov na bieloruských hraniciach treba zastaviť (VIDEO)
09 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Do Európskej únie sa usilujú dostať ďalšie stovky ba možno tisícky migrantov, ktorí stoja na poľsko-bieloruských hraniciach. Prezident Lukašenko sa totiž rozhodol, že už nebude brániť ich prechodu do Poľska. A tu nastáva problém.

Problémom je, že Lukašenko zrejme nechal navoziť migrantov k poľským hraniciam s cieľom ich masívneho prechodu do EÚ. Prečo to spravil? Jasnú odpoveď na to dáva v statuse europoslanec Milan Uhrík, ktorý vysvetľuje za akých okolností sa také množstvá migrantov ocitli na bielorusko-poľských hraniciach a kto, respektíve čo za toto všetko môže.

Hranice treba ochrániť, imigrantov otočiť a s Bielorusmi začať normálny dialóg

„Toto treba zastaviť! Arabsko-africkí imigranti prerážajú európske hranice pomocou vyrúbaných stromov. Scény ako pri Orkoch z Pána prsteňov,“ mpíše v úvode statusu Uhrík, ktorý vzápätí dodáva, že mu píšu kolegovia z Minska, ako imigranti prilietajú lietadlami z Afriky a arabských krajín, a odtiaľ idú taxíkmi a autobusmi na poľské a litovské hranice. Následne cez lesy v 5°C zime.

„Existujú desaťtisícové skupiny na WhatsAppe a Telegrame, kde sa imigranti dohadujú na cestách cez nový koridor. Jednoducho, celý tretí svet už vie, že cez Bielorusko sa dá dostať do Európy. Masy sa pohli. A keď sa nezastavia v zárodku, bude zle,“ varuje šéf hnutia Republika, podľa ktorého migrantov doteraz zastavovala bieloruská polícia, ktorá ničila prevádzačské koridory. „Potom sa Západ rozhodol, že prezidenta Lukašenka zlikviduje a nahradí ho svojou bábkou. Bielorusi sa teda rozhodli, že už nebudú robiť „špinavú robotu“ za úniu,“ vysvetľuje Uhrík, ktorého najviac štve pokrytectvo liberálnych médií.

„Vraj „Lukašenko sem posiela tisíce imigrantov“. Čo tak zrazu? Keď prichádzali cez Turecko a cez Stredomorie cez mimovládnych pašerákov, tak vtedy ich nikto neposielal? Vtedy to nebola invázia? Vtedy to boli chudáci utekajúci pred vojnou? Nie, Lukašenko ich neposiela. Len ich prestal brzdiť,“ prízvukuje náš europoslanec. „Tak či onak, hranice treba ochrániť, imigrantov treba otočiť a s Bielorusmi treba začať normálny dialóg. Toto proti(bielo)ruské besnenie ničí celú Európu. Ubližuje to všetkým. Už tých konfliktov stačilo,“ píše na samý záver absolútne jasne šéf hnutia Republika a europoslanec Milan Uhrík.