Pomôže sa konečne slušným ľuďom vo vrakunskom Pentagone?
08 | 11 | 2021 I Ján Papuga

V známom bratislavskom Pentagone v mestskej časti Bratislava-Vrakuňa vybudujú policajnú stanicu, informovali Bratislavské noviny. Sídlisko je známe tým, že si nikto nevie poradiť so sústavnou drogovou činnosťou asociálov. Tá znepríjemňuje život slušným obyvateľom komplexu bytových domov.

Mesto Bratislava plánuje v obytnom dome Pentagon odkúpiť súčasné priestory pohostinstva a zriadiť v nich stanicu mestskej polície. Nepretržitou prítomnosťou policajtov chce zvýšiť bezpečnosť v lokalite, ktorá má dlhodobo neriešené problémy s drogovo závislými ľuďmi a drogovými dílermi. Nová stanica by mohla fungovať už v letných mesiacoch budúceho roka.

R. Fico: Sulíkovi by niekto mal vziať tie drogy!
Predseda Smeru-SD Robert Fico na dnešnej tlačovke upozornil na to, že dcéra ministra hospodárstva sa stala členkou oficiálnej slovenskej delegácie na svetovej výstave Expo 2020 v Dubaji. Konflikt záujmov Minister Sulík, ktorý je na pracovnej... Čítať ďalej
04 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Dočasná stanica nebola vhodná

V roku 2017 v Pentagone zriadili dočasnú stanicu mestskej polície. Sídlila však len prívesnom karavane a podľa vrakunského starostu Martina Kuruca nesplnila svoj účel: „Príslušníci mestskej polície tam nemali dostatok pohodlia na to, aby mohli plnohodnotne fungovať, nebola tam sprcha, toalety, nemohol tam 24 hodín sedieť, bola tam zima. Tieto priestory sú plnohodnotné so zázemí, takže to vnímam ako výrazný krok dopredu.“

​Nová stanica bude sídliť v priestoroch súčasného pohostinstva blízko schodov, kde sa často zdržiavajú narkomani. Súčasťou bude aj rozšírenie kamerového systému. Starosta dúfa, že do roka od otvorenia budú ľudia pociťovať v tejto oblasti zmeny k výraznému zlepšeniu. Mestská polícia má spolupracovať so štátnou políciou, ako aj mimovládnymi organizáciami, ktoré v oblasti dlhodobo pôsobia.

Takýto ŠKANDÁL Slovensko ešte nemalo! Plačková prepustená na intervenciu vlády?
Vitajte v Kolumbii! Začína svoj status na sociálnej sieti poslanec za stranu Smer- SD Ľuboš Blaha. Kráľ internetu za opozíciu je presvedčený, že na prepustenie z väzby verejne známej osoby obvinenej z dílovania drog, existuje vážne podozrenie, že k... Čítať ďalej
06 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Po odchode policajtov sa narkomani vracajú

Mestská polícia pôsobí v danej lokalite už v súčasnosti. „Kontrolu priestorov vykonávame v denných aj v nočných hodinách. Hliadku je možné privolať, samozrejme, aj mimo pravidelných kontrol. Veríme, že vysunuté pracovisko pre mestskú políciu prinesie do tejto oblasti viac pokoja a uľahčí prácu aj občianskym združeniam a terénnym pracovníkom mesta, ktorí v tejto lokalite pôsobia. Ich aktivity sú nesmierne dôležité pre pomoc ľuďom žijúcim so závislosťou a len v kombinácii s nimi dokážeme pomôcť obyvateľom Stavbárskej ulice,“ povedal náčelník Mestskej polície Miroslav Antal. Hliadky podľa neho chodievajú okolie Pentagonu kontrolovať pravidelne, ale nie vždy tam môžu stráviť dlhší čas. Keď odtiaľ odídu, narkomani sa vrátia späť. Sústavná prítomnosť mestskej polície pomôže.

Drvivá väčšina obyvateľov Stavbárskej sú podľa slov starostu Kuruca slušní ľudia. Neporiadok a kriminalitu spôsobujú iní, ktorí tu prespávajú v noci a chodia z iných mestských častí alebo Slovenska. Bratislavský nočný primátor Martin Královič si myslí, že vďaka zriadeniu stanice mestskej polície i rozšíreniu kamerového systému sa podarí z tejto lokality postupne dostať von drogových dílerov. Najideálnejšie by bolo vytvoriť zázemie pre štátnu políciu, aby mohla aktívnejšie zasahovať proti drogám.

Opäť biblický názov. Akčná polícia pri razii "Posledná večera" (VIDEO)
V stredu vykonali policajti bratislavskej krajskej kriminálky vo večerných hodinách policajnú akciu s názvom Posledná večera, pri ktorej zadržali 39-ročného Bratislavčana, informujú Bratislavské noviny. Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Nebezpečný život medzi asociálmi

Novú policajnú stanicu privítala aj obyvateľka Pentagonu Andrea, ktorá tu žije a neľahkú situáciu bývania zažíva často. Dúfa, že zriadením novej stanice sa život v lokalite zlepší. Zažila prenasledovanie, naháňačky, bitky dílerov. Obávala sa o život. Problémom je podľa nej aj združenie Oddyseus, ktoré závislým pomáha, ale použité striekačky po nich nepozbierajú.

Treba veriť, že v tejto časti Bratislavy budú ťahať slušní obyvatelia konečne za dlhší koniec.