Sudkyňa Bieliková je ako Harabin, len v sukni. „Nenechám sa zlomiť!“
04 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Skutočnosť, že náš asi najznámejší antirúškar Štefan Harabin má nasledovníkov aj v radoch justície je všeobecne známa. Najnovšie sa naplno prejavila sudkyňa Okresného súdu Bratislava II, ktorá si navyše pustila aj ústa na špacír.

Na súdoch zväčša sudcovia vyžadujú v pojednávacej miestnosti od prítomných mať nasadené rúško. Ako informuje portál plus7dni.pluska.sk, sudkyňa Eva Bieliková je v tomto smere výnimkou. A navyše si dovolila niečo, čo pre ňu môže mať aj dôsledky v podobe trestu.

„Pokojne si dajte dole rúška,“ nabádala sudkyňa Bieliková prítomných

Sudkyňa Eva Bieliková z Okresného súdu Bratislava II na pojednávaniach vraj vyzývala ľudí, aby si stiahli rúška. Pri kontrole z ministerstva spravodlivosti, ktorá sa prišla pozrieť na jej dodržiavanie protipandemických opatrení po tom, čo na ňu začali pribúdať podania, že pojednáva bez rúška. Koncom júna sa tieto informácie napokon potvrdili. „Počas toho, ako si právna zástupkyňa žalobkyne a žalovaný pokladali veci na stôl a stoličku, sudkyňa im povedala, že si pokojne môžu dať dole rúška. Obaja tak aj spravili. Rúško nemala ani zapisovateľka, ani samotná sudkyňa,“ uvádza sa v správe z kontroly.

Bieliková medzi pojednávaniami ale zistila, že jej „zvláštne“ spôsoby sú v centre pozornosti. Počas prestávky priamo z pojednávacej miestnosti tak hlasno telefonovala, že všetko bolo počuť až na chodbu. Telefonovala s osobou, ktorú oslovovala ako Dalibor či Daliborko. Z mena je možné usúdiť, že mohlo ísť aj zvolenského sudcu Dalibora Miľana, ktorému súdna rada pozastavila výkon funkcie sudcu pre ignorovanie proticovidových opatrení.

Sudkyňa tvrdí, že štát porušuje práva jej detí, ak musia nosiť rúška. Riaditeľ školy ju poučuje o práve
Matka, sudkyňa bratislavského súdu, adresovala riaditeľovi školy pred časom list. Nesúhlasí s tým, aby jej deti boli nútené nosiť v škole rúška. Riaditeľ školy jej rovnako, otvoreným listom, odpovedal. Doktorku práva a sudkyňu „poučuje“ o práve a... Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Petra Demková

Práve u mňa na pojednávaní bola nejaká „vychrtlina z ministerstva

„Okrem iného sa vyjadrovala k možným zámerom ministerstva spravodlivosti i ministerky spravodlivosti, ktoré touto kontrolou sledujú, a to vykresľujúc ich nie v pozitívnom svetle a používajúc neštandardné vyjadrovacie prostriedky. Konkrétne sa nedalo nepočuť, ako opisovala osobe, s ktorou telefonovala, ako bola práve u nej na pojednávaní nejaká „vychrtlina z ministerstva,“ píše sa ďalej v správe. Z Bielikovej úst vraj zaznela aj myšlienka, že ju nemajú ako dostať, tak na ňu ministerstvo posiela kontrolu pre ignorovanie nariadenia o nosení rúška.

Podľa vyjadrení kontroly sa hlasný telefonát rozliehal chodbou, takže nebolo možné nepočuť ako hovorí, že si pokojne počká na zásielku zo súdnej rady a osobe, ktorá bude poverená riadením okresného súdu, a ktorú navyše nazvala dehonestujúcim výrazom, pokojne na truc nechá svojich päťsto spisov, nech si ich rozdelia ďalší sudcovia. Bieliková sa údajne posmešne vyjadrila aj k téme povinného očkovania sudcov. „Vyjadrila sa tiež súhlasne k postoju Harabina, že ide o zásadu ústnosti a verejnosti, že je tam 300 stupňov, a preto ona ani účastníci nemajú mať čo na „papuli“ rúška… a že sa tam nemajú čo ľudia „pariť“…“ píše sa v úradnom zázneme ďalej.

Rodičia už toho majú dosť! Deti pôjdu do školy bez rúška, alebo bude súd
Rodičia detí základných aj stredných škôl sa začali búriť! Dožadujú sa vyučovania bez rúšok, v opačnom prípade sa chcú obrátiť na súd. No starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren v takom prípade uvažuje, že školy jednoducho opäť zavrie,... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

„Nenechám sa zlomiť“ či „Nič netrvá večne a tu raz bude rechnovačka“

Úradný záznam z kontroly ministerstvo posunulo Úradu verejného zdravotníctva a predsedníčke sudcovskej rady Okresného súdu Bratislava II na ďalší služobný postup. „Predpokladáme, že sudcovská rada OS BA II a vedenie súdu vyhodnotia správanie menovanej sudkyne ako také, ktoré zakladá jej disciplinárnu zodpovednosť,“ uvádza rezort spravodlivosti.

A sudcovská rada už skonštatovala, že sudkyňa Bieliková svojím telefonátom porušila zásady sudcovskej etiky, preto celú záležitosť predložila dočasne poverenému predsedovi súdu Petrovi Králikovi. „Ako poverený plnením úloh predsedu súdu som v danej veci zatiaľ nerozhodol, vec je v štádiu riešenia,“ odpovedal Králik, keď sa ho z týždenníka pýtali, či voči sudkyni Bielikovej vyvodí disciplinárnu zodpovednosť.

TOTO si určite prečítajte. Tieto právne rady Harabina vám môžu pomôcť
Štefan Harabin je náš zrejme najznámejší bezrúškovec, na ktorého je zatiaľ krátka nielen polícia, ale aj kompetentné orgány. pretože v zákonoch sa vyzná. Ochota nosiť na tvári rúško je na Slovensku stále menšia a menšia. Ľudia sa búria a odmietajú... Čítať ďalej
30 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Eva Bieliková pred sudcovskou radou označila obsah úradného záznamu z kontroly za nezmysly, a preto vraj považovala za scestné sa k nemu vyjadrovať. Neskôr ale uviedla, že telefonát mohol prebiehať obsahovo približne tak, ako sa v úradnom zázname uvádza. Zaujímavé je, že Bieliková šla do sporu aj so školou kam chodia jej deti. V máji tvrdila, že nosenie rúšok je pre ne diskriminačné, a svoj postoj k pandémii prezentovala aj začiatkom roka na sociálnej sieti pod svojím menom za slobodna. 

„Nenechám sa zlomiť, ale toto už prešlo všetky červené čiary. Táto chorá hystéria podporovaná médiami, žiadna prevencia, zdravá myseľ a šport. Len strach. Bohužiaľ, na väčšinu ľudí platí ovládanie ich ega strachom… Nič netrvá večne a tu raz bude rechnovačka,“ napísala vtedy do statusu.

Harabin: Občania nebojte sa uplatňovať svoje základné ľudské práva a slobody
Exminister spravodlivosti a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin sa v ostatnom čase opäť „zviditeľnil“ svojím „výstupom“ voči členovi väzenskej a justičnej stráže ako i voči privolanému policajtovi. Ale stálo to za to. Tak rozohneného... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik