Mesík: S akou ďalšou zábavou príde naša plagiátorská partička teraz?
03 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Očkovacia lotéria sa skončila iba pred pár dňami a jej „otec“ Igor Matovič priznal, že celkom nenaplnila jeho očakávania. Avšak ako je uňho zvykom, chyba je opäť v niekom inom, nie v ňom a jeho „skvelom“ nápade.

Naši politici robia všetko možné aj nemožné aby na očkovanie nalákali čo najviac ľudí. Mnohí však experimentálne vakcíny odmietajú a sú vlastne k nútení prijať ich rozličnými nátlakovými akciami. Lotériou nepriniesla takmer nič, a preto keď to nešlo po dobrom, musí to predsa ísť aspoň po zlom. Čo si teda na nás vláda prichystá teraz? Nad týmto sa zamýšľa v statuse i analytik bezpečnostných rizík a vyštudovaný lekár Juraj Mesík.

Vyplatené milióny mali malý vplyv na zníženie náporu chorých s Covidom

Mesík sa vraj už nevie dočkať, s akou ďalšou zábavou pre svedkov pfizerových korupčno-plagiátorská partička príde! „Dúfajme, že to bude niečo skutočne veľkolepé, zhruba ako spartakiáda špajdľovania nosohltanov za miliardu eur - nie takáto lacnota za 27 miliónov na účet našich po uši zadlžených detí!“ píše Mesík, ktorý pridáva aj niečo z "korupčnej tlače".

K. Farkašovský: Očkovacia lotéria je čisté fiasko!
Neslávne známa očkovacia lotéria zaujala aj exposlanca SNS Karola Farkašovského, ktorý o nej na sociálnej sieti píše ako o fiasku. Veľké slová "Tak ako sa tichučko rozplynuli silné reči o atómovej bombe – teda plošnom testovaní, tak vyšumel aj... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Eka Balašková

„Očkovacia lotéria mala nielen takmer nulový efekt na prilákanie ľudí na očkovanie proti koronavírusu, nedokázala osloviť ani len kritickú časť obyvateľov - koronavírusom najviac ohrozené staršie ročníky,“ píše sa v úryvku tlače, ktorý cituje Mesík.

„Logika súťaže pritom počítala s tým, že štát radšej minie peniaze na výhry, ktoré majú motivovať na očkovanie, než by musel platiť nákladnú liečbu infikovaných v nemocniciach. Práve liečba starších ľudí je najnákladnejšia.

Vyplatených 27 miliónov eur na výhry tak malo ešte menší vplyv na zníženie náporu chorých s covidom na nemocnice, než sa pôvodne očakávalo,“ končí sa článok, z ktorého zacitoval Juraj Mesík.

Mesík: Masové testovanie sa stalo katalyzátorom šírenia koronavírusu
Slovensko sa zrejme dostalo do Guinessovej knihy rekordov. Pýtate sa v čom? Nuž v rýchlosti umierania po tom, ako mu naša vláda vraj chcela pomôcť. Áno, celoplošné testovanie odštartovalo u nás najväčšie a najrýchlejšie celoplošné umieranie od II.... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik