Konečne: Odškodnením po vakcínach sa už zaoberá aj Európsky parlament
03 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Je všeobecne známe, že výrobcovia experimentálnych vakcín proti COVID-19 nenesú za ich vážne vedľajšie účinky, prípadne smrť žiadnu zodpovednosť. Leží na pleciach štátu, z ktorého daný človek pochádza, a teda aj na daňových poplatníkoch.

Vedľajších účinkov končiacich ťažkým poškodením zdravia či smrťou po podaní experimentálnej vakcíny proti koronavírusu pribúda na celom svete. Žiaľ, ich výrobcovia za to nenesú žiadnu zodpovednosť, oni len počítajú zisky. Český režisér, spisovateľ a výtvarník Jan Tománek vo svojom blogu na portáli aktualne.cz informuje, že ľady sa predsa len aspoň trochu pohli. Avšak opäť tu nie je žiadna zodpovednosť pre výrobcov.

Európska agentúra pre lieky už uvádza asi milión prípadov nežiaducich účinkov

Aké je teda odškodnenie za (ne)bezpečné vakcíny? Na stránkach Európskeho parlamentu sa podľa Tománka objavil 14. októbra osobitný dokument s rokovacím číslom B9-0475/2021, ktorý sa volá: Návrh uznesenia Európskeho parlamentu o zriadení Európskeho fondu na odškodnenie obetí očkovania proti ochoreniu COVID-19. Európsky parlament o veci rozhodoval so zreteľom na článok 143 rokovacieho poriadku. „Európska agentúra pre lieky už uvádza približne jeden milión prípadov nežiaducich účinkov po očkovaní vakcínami proti ochorení COVID-19:
- 435 779 prípadov u vakcíny Pfizer BioNTech,
- 373 285 prípadov u vakcíny AstraZeneca,
- 117 243 prípadov u vakcíny Moderna,
- 27 694 prípadov u vakcíny Janssen.

Tieto nežiaduce účinky sú niekedy závažné. Závažné neurologické účinky sa údajne prejavili u približne 75 000 osôb po očkovaní vakcínou Pfizer. Európska agentúra pre lieky uvádza, že vakcíny proti ochoreniu COVID-19 viedli v Európskej únii k úmrtiu približne 5 000 osôb:
- 4 198 prípadov vakcíny Pfizer,
- 1 053 prípadov vakcíny AstraZeneca,
- 392 prípadov vakcíny Moderna,
- 138 prípadov vakcíny Janssen.

Neuveriteľné: Oľga má po očkovaní poškodené zdravie, ministerstvo jej však odškodné uznať nechce
Skutočnosť, že je očkovanie proti COVID-19 nebezpečné a ohrozuje zdravie, je známa od začiatku. Rovnako tak sa vie, že za prípadné poškodenie zdravia výrobca zodpovednosť nenesie. A tu je najväčší problém, lebo v mnohých prípadoch dáva ruky preč od... Čítať ďalej
30 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Odškodnenie síce bude, no ľudia sa naň sami vyzbierajú zo svojich daní

O kúpnych zmluvách rokovala Európska komisia a neželala si, aby farmaceutické laboratóriá niesli zodpovednosť, navyše poslanci Európskeho parlamentu nemali prístup k zmluvám počas rokovaní,“ píše v blogu Tománek, podľa ktorého Európsky parlament žiada komisiu o zriadenie fondu na odškodnenie obetí očkovania proti ochoreniu COVID-19 a poveruje svojho predsedu, aby postúpil toto uznesenie komisii a členským štátom.

„Je pomerne zvláštne, keď niekto v Európskom parlamente pripravuje návrh uznesenia o odškodnení obetí po očkovaní, keď sú podľa našich odborníkov a vlády vakcíny bezpečné a vyskúšané, vedľajšie účinky takmer nie sú a nikto neumiera,“ konštatuje český spisovateľ, výtvarník a režisér.

Dodáva, že oficiálna „podhlásenosť“ nežiaducich efektov liekov je všeobecne okolo 95 percent, teda, že sa hlási iba okolo päť percent prípadov. „To znamená, že si všetky tieto čísla môžete vynásobiť zhruba 20x. Vyjadrenie SÚKL hovorí o podhlásenosti 95 percent (Teda, že zo 100 prípadov sa nahlási iba päť). Takže keď to zhrnieme, ľudia by si medzi sebou sami vybrali peniaze z daní (pretože farmaceutické firmy sú podľa zmlúv zbavené akejkoľvek zodpovednosti), aby sa navzájom odškodnili za oficiálne neexistujúce ujmu,“ končí svoj blog Jan Tománek, ktorý predsa len ešte dodáva jednu krátku, no zaujímavú otázku: „A novinárov máme kde?“

Konečne ľudský prístup: Každý, koho vo Švédsku postihli po očkovaní nežiaduce účinky, bude odškodnený
Švédska vláda oznámila nový návrh, podľa ktorého budú mať nárok na odškodnenie tí, ktorí v dôsledku očkovania proti koronavírusu mali nepriaznivé vedľajšie účinky. Téme sa venuje portál Breitbart. Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Diana Zaťková