Hlina: 24 miliónov? Sorry pútnik, tvoje peniaze sa "stratili"...
03 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Všetci tí zúfalci, ktorí kedy kde odstúpili preto, lebo cítili politickú zodpovednosť, by si mali otrieskať hlavu o múr, že ich nenapadla taká krásna formulácia. Citujem ministra Krajniaka: ´...pripúštam tú zodpovednosť, že ma naozaj mrzí, že sa takýto podvod stal....´ Wauuu. No povedzte nie je to čarovné? Tak križiacky čestné." Citát Alojz Hlina

Kauza 24 miliónov, ktoré boli prevedené do schránkových firiem, alebo dokonca do firiem, ktoré nemali ani schránky rezonovala pred kauzou "pytliackej chaty," v ktorej objavili Róberta Fica, Róberta Kaliňáka a ďalších veľmi intenzívne. Včera sa k nej v relácii rádia Express vrátil aj moderátor Braňo Závodský, ktorého hosťom bol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak. Reláciu počúval aj Alojz Hlina. A aj sa k nej vyjadril. Na sociálnej sieti.

Dokopy nič nevie a ak aj vie, nič nepovie

"Minister Krajniak bol dnes v rádiu Expres a dozvedeli sme sa, že on o tom dokopy nič nevie, respektíve ak niečo vie, tak nepovie," píše Alojz Hlina.

V príspevku na sociálnej sieti Hlina poukazuje na to, že pred dvoma týždňami hovoril, že to boli štyri úradníčky, ktoré spáchali podvod, dnes sa to už modifikuje. A cituje ministra Krajniaka: "...nemusí to tak byť, niekto niekoho sfalšoval, zobral údaje, prihlasovacie heslá, atď...". A hneď pripája svoju poznámku k citácii: "Nakoniec sa možno dozvieme, že na úrad práce v Pezinku niekto nebadane vnikol, celé si to sám sprocesoval, vyplnil, odoslal a nenápadne zmizol. Alebo ešte tajomnešie môže znieť verzia, že to nejakí super hackeri celé hackli a aj tie úradníčky sú v tom nevinne."

Boris Kollár dostal v Revúcej darček na ktorý nezabudne!
Predseda NRSR Boris Kollár vo videu predviedol verejnosti, aký darček dostal od občanov Revúcej. Tých prišiel podporiť v ich hneve. Vláda im totiž chce zrušiť súd aj nemocnicu. Kollár má vo svojom najnovšom videu v ruke dlhú lieskovú palicu.... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Petra Demková

Sorry pútnik, tvoje peniaze sa "stratili"

Hlina si myslí, že v krajine, v ktorej časť ľudí volí zoskupenia ako Sme rodina a podobne je vysoký predpoklad, že aj tejto verzii niekto uverí. Za neskutočné považuje Hlina to, že minister, samozrejme, necíti zodpovednosť, cíti len to, že je mu to ľúto. "Už si predstavujem nejakého križiaka ako hovorí: Sorry pútnik, tvoje peniaze sa ´stratili´, ale Pán Boh mi je svedkom, že ma to mrzí," píše Hlina.

V príspevku na sociálnej sieti Hlina poukazuje aj na to, že Krajniak na otázku, čo je s tými úradníčkami, odpovedal, že tiež nevie, ale že to bude vedieť riaditeľ úradu práce v Pezinku.

Celá kauza pôjde do stratena

A novinárom odporúča opýtať sa:

"Riaditeľa, kde sú tie úradníčky? Akého oddobia sa týkajú tie podozrivé operácie? Či boli predkladané v rámci jedného mesiaca alebo dlhšie obdobie? Ak sa týkali dlhšieho obdobie, boli na niektorú z firiem predkladané opakovane? Kto sú tie úradníčky? Kde sú? A či sedia vo väzbe."

Hlina si myslí, že ak to bol chrapúnsky podvod v tejto výške, tak by úradníčky mali sedieť vo väzbe. A poukazuje na to, že podvod počas núdzového stavu je aj od dvadsať rokov vyššie.

"Neviem prečo, ale mám pocit, že celá kauza pôjde do stratena. Úradníčky, ak budú dodržiavať pokyny nadriadených, neskončia vo väzení, ale niekde tichúčko v závetrí. Ale chcel by som sa mýliť. Čo poviete, ako to dopadne?" konštatuje v otvorenej otázke na záver príspevku na sociálnej sieti. 

Ján Baránek: Odporní zbabelci si slobodu nezaslúžia!
Ján Baránek sa dlhšie neozval, pretože "situácia je tak dynamická, že keď niečo napíšem, stane sa ešte väčšia blbosť, v akú som dúfal a tak je môj text neaktuálny. Problém je v tom, že nikdy neviem tak preháňať a nadsadzovať, aby som uhádol ďalšie... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Eka Balašková