Z Roberta Fica sa stáva štvanec
29 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Róbert Fico (SMER - SD) trestné oznámenie, keď mu z kancelárie ukradli 50 tisíc a zlaté mince, nepodal. Tvrdí, že neverí Mikulcovým ľuďom. Urobili to za neho iní. Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholson a poslanec Ondrej Dostál. Aj keď ich o to nikto nežiadal. A redaktori SME, už počítajú kamery na fasáde centrály strany SMER. Stáva sa z Fica štvanec? 

Fico bol v čase krádeže na dovolenke v zahraničí. Z kancelárie centrály SME mu malo zmiznúť 50 tisíc eur a zlaté mince. Spomenul to na videonahrávke z poľovníckej chaty, ktorá unikla do médií. Z prepisu videa, ktoré obletelo médiá je zrejmé, že Fico nevedel komu má vysvetľovať, že mal v kancelárii 50 tisíc.  

To, čo neurobil Fico, urobili namiesto neho poslanec SaS Ondrej Dostál, aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. 

Robert Kaliňák: Systém už rok "vraždí" oponentov
Robert Kaliňák sa ozval! Vo videu na sociálnej sieti bol rázny! Ale poukázal aj na nemohúcnosť tých, ktorých rodinní príslušníci sú vo väzbe. Otec a syn, sa stali podľa neho jednoducho rukojemníkmi súboja, ktorý dnes podľa neho predvádza táto... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Fico má právo, ale nie povinnosť predkladať zákony

To je ale podľa odborníkov na právo málo. "Polícia bude v tomto prípade potrebovať, aby Robert Fico spolupracoval. Ak by tak neurobil, pre vyšetrovateľov by to bol zrejme problém," píše portál SME, ktorého redaktori na fasáde budovy centrály strany SMER - SD narátali sedemnásť bezpečnostných kamier.

Rektorka Akadémie Policajného zboru v Bratislave Lucia Kurilovská pre SME vysvetlila, že poškodený má právo predkladať dôkazy, ale nemá povinnosť predkladať nejaké dôkazy.

Štátna moc šliape v mene straníckych ideológií po ústave
Ústavné práva Moniky Jankovskej na osobnú slobodu boli svojvôľou a despotizmom moci porušené. Máme na to v ruke koštatovanie Ústavného súdu Slovenskej republiky. Matovič sa môže s jeho čistením od mafie aj rozkrájať. Ak totiž nerešpektuje ústavné... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Fico neverí vyšetrovateľom

Fico vyšetrovateľom neverí. "Iba naivný blázon by si pustil dnes ľudí ministra Mikulca do svojej pracovne," hovorí podľa SME vo videu s tým, že podľa neho by mu v kancelárii nechali mikrofóny na odpočúvanie a prípad by nevyšetrili. Portálu SME na otázky neodpovedal. 

Ten v článku vytiahol Ficovo majetkové priznanie z rokov 2019 a 2020, v ktorom si uvádza iba príjmy z verejnej funkcie. V priznaniach podľa SME, Fico spomína úspory, ale nič o zlatých minciach.

Europoslankyňa Ďuriš Nicholsonová podľa SME chce, aby polícia preverila pôvod peňazí vo Ficovej kancelárii. Tá detialy nekomentuje. Je známe, že sa podaniami Dostála a Ďuriš Nicholsonovej zaoberá.

Kiežby ich napadlo podať podnet aj na nemajetných bezdomovcov spomedzi koaličných politikov.

Slniečkárom ide karta!
"Liberálna kaviareň dostala tento týždeň toľko výpraskov, že sa o tom budú učiť aj detičky na dejepise. konštatuje v úvode statusu poslanec Blaha. Čakanie na jeleňa "Najskôr odpočúvali lídra opozície pod zámienkou, že ako pytliak na chate... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Eka Balašková