G. Murín: Zbiehajú sa čierne mraky nad Danielom Lipšicom?
29 | 10 | 2021 I Eka Balaskova

Na "prešľapy" Lipšica už dlhší čas upozorňuje aj spisovateľ Gustáv Murín.

Podľa G. Murína je podozrivý z podvodu pri získaní možnosti justičnej skúšky bez toho, aby absolvoval zákonom predpísanú prax (viď Uznesenie Ústavnoprávneho výboru NR SR z 19. 2. 2002). Takisto je podozrivý z podvodu pri skladaní písomnej časti justičnej skúšky (vraj použil notebook, hoci ďalší účastníci skúšky nemohli používať ani vlastné knihy a papier). Nuž a do tretice je podozrivý z podvodného spájania svojho mena s titulom PhD.

Ďalšie bizarnosti

"Zastupoval - teda obhajoval spoluvinníka vraždy Lipšicovho právnického mentora Valka. Ako minister však odmietol prijať mafiánskeho bossa Piťa - ten chcel odhaliť pravých vinníkov." vypočítava Murín vo svojom článku: "Nehanbil  sa zastupovať rodinu zavraždeného Kuciaka v súdnom procese proti údajnej osnovateľke tej dvojnásobnej vraždy Zsuzsovej. S kým si to svojho času pán Lipšic vymieňal intímnosti?" Doslova politické násilné inštalovanie na post špeciálneho prokurátora s jasným politickým zadaním bolo už len vrcholom."

Nebola to náhoda

Pán špeciálny prokurátor má americkú školu so svojským výkladom spravodlivosti. Je veriacim  - verí vo vlastný výklad, kto je tu ten zlý. U náboženských fanatikov nie je najmenší problém použiť tie najzákernejšie, bezškrupulózne metódy. Ich motto môže znieť: "Pobite ich všetkých. Pán boh tých svojich pozná." ironizuje Murín a vysvetľuje pôvod tejto vety.

P. Pellegrini: Rančerovi Sulíkovi sú ľudia ukradnutí!
Peter Pellegrini a Richard Sulík sa stretli v dueli v relácii Na hrane. Ako "odtrhnutý vagón" "Zamietli ste náš návrh znížiť DPH na energie pre budúci rok. Vládnete tu jeden a pol roka, dokedy sa chcete na mňa vyhovárať?" pýta sa Peter... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Priemysel zabíjania

"Varoval pred ním už prezident Eisenhower. A tento vojensko-priemyselný komplex potrebuje permanentné napätie vo svete a sem-tam nejakú vojničku na diaľku, aby to veľmi Američanov nebolelo, ale aby hlavne zarobili na novom kole zbrojenia." píše vo svojom článku Murín: "A keďže potrebovali náhradu ruského antivírusového systému, z malej slovenskej firmičky ESET sa stal odrazu globálny podnik. Nie je to len tak.

Žltá tlač

Jej Príkladom je Denník N, ktorý podľa Murína: "Nikto nečíta, ale všetci citujú. Z čias vlád Roberta Fica tu máme dostatok zákonov na to, aby vás nemohol niekto len tak očierňovať. Ale žltá tlač necitovala Lipšicove erotické hrkútanie s Kočnerovou volavkou Zsuzsovou," konštatuje Murín zato hrozienka z koláča Kočnerovej Threemy preberali hádam ešte aj na športovej strane.

Zvláštne úniky

Murín však pokračuje: "K tomu potrebovali práve Lipšica - advokáta, ktorý mal prístup k vyšetrovaciemu spisu prípadu Kuciak. Pozoruhodné je, že kde sa zjavil pán advokát Lišpic, objavil sa aj trestuhodný a teda zločinný únik informácií z vyšetrovacieho spisu. A práve denník N a Aktuality. sk publikujú protiprávne takéto informácie dlhodobo." Prečo sa podľa Murína teda oplatí financovať tieto médiá? "Ostatné médiá, ktoré sú čítané, môžu podľa Denníka N a Aktualít komentovať. To už trestné nie je."

Nie sme naivní

Fakt si niekto myslí, že čelný predstaviteľ opozície pôjde len tak, pokecať si do nejakej chaty bez zabezpečenia? "Už sme počuli, že šusterove deti chodia bosé, ale toto je novinka – šéf bezpečnostnej firmy je nebezpečne ľahostajný k elementárnej ochrane vlastnej loveckej chaty. No, hanba až do nebies..." konštatuje Murín.

Kráľovské platy ministrov. Remišová vás prekvapí
Najviac z ministrov zarobil v roku 2020 šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽANO), a to 82.652 eur. Vyplýva to z majetkových priznaní verejných funkcionárov za minulý rok, ktoré sú zverejnené na webe Národnej rady SR. Mikulec priznal aj pozemok, dom... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

A teraz to podstatné.

"Už sme si povedali, že pán Lipšic na svojej križiackej výprave nemá zábrany použiť čokoľvek. Ibaže takáto nahrávka bola odsúhlasená sudcom pre údajné usvedčenie pytliakov. A počuli ste už niekedy, že by majiteľ poľovného revíru na vlastnom majetku pytliačil?" pýta sa Murín: "Takže zámienka kompletne vymyslená? A aj keby bola zámienka použitia odpočúvania kompletne vymyslená, v okamihu, kedy zaznamenala niečo úplne iné, stala sa zo zákona nelegálnou! Navyše tá nahrávka je procesne nepoužiteľná. Lipšic ju predložil, aby zabránil prepusteniu Gašpara a Bodöra z väzby, bola doslova právna partizánčina a sudca tento údajný „dôkaz“ nebral do úvahy. Väzbu zrušil. Ešte je tu „ich“ Najvyšší súd. Ten rozhodne nakoniec. Mazák, ktorý mu šéfuje, však má masla na hlave dosť. Svoj kádrový profil si vylepšuje článkami v denníku N. A tak je výsledok neistý."

O čo teda ide?

"Do Roberta Fica si nezabudol kopnúť už aj Pellegrini, čím jasne nahlas naznačuje, že je vhodným kandidátom do novej vlády, ktorá nebude americkým záujmom zavadzať akýmisi prejavmi samostatnosti, či dokonca racionálneho myslenia s výsledkom normálnych vzťahov s Ruskom a Čínou. Je tiež pozoruhodné, ako škandalózny prípad odpočúvania vedúcej osobnosti opozície prešla mlčaním prezidentka a celý západný diplomatický zbor." konštatuje Murín a vzápätí poznamenáva, že keby sa také niečo stalo za vlád Roberta Fica, ešte aj v Bruseli by zasadli horlivci, aby nás varovali pred neprípustnými praktikami voči opozícii. Teraz je ticho…

Boj o zachovanie právneho štátu

"Z NAKA sa stala politická polícia a praktiky podporované špeciálnym prokurátorom pripomínajú najhoršie časy boľševickej vlády. Už na to doplatili čestní policajti, ako Diana Santusová, a protiprávny zásah Mikulca. Preto si trúfli aj na takúto odposluchovú špinavosť. Vraj sa to tentoraz už naozaj vyšetrí? Z advokáta Lipšica, ktorý by také konanie ešte ako tak ustál, sa však stal vysoký štátny úradník. A ak sa ukáže, že vo svojich trestuhodných praktikách pokračuje, na to už je paragraf „zneužitie právomoci verejného činiteľa“. Otázkou teda je – príde sa na to, alebo sa všetko, ako doteraz, zametie pod koberec?" pýta sa Murín na záver a nie je sám, koho zaujíma odpoveď na túto otázku.

https://login.hlavnydennik.sk/2021/10/29/natocili-prezidentke-caputovej-budik