Facebook KONČÍ. Mark Zuckerberg oznámil veľkú zmenu (VIDEO)
29 | 10 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Štruktúra spoločnosti sa nezmení, ale všetky aplikácie a technológie sa zlúčia pod jednu značku, píše de.euronews.com.

Facebook predstavil nové logo

Technologická spoločnosť Facebook sa v budúcnosti bude volať Meta. Gigant sociálnych sietí to oznámil na konferencii Facebook Connect pre rozšírenú a virtuálnu realitu a zároveň predstavil nové logo.

Štruktúra spoločnosti sa nezmení, ale všetky aplikácie a technológie sa zlúčia pod jednu značku. "Naše poslanie zostáva rovnaké. Stále ide o spájanie ľudí. Ani naše aplikácie a značky sa nemenia. Stále sme spoločnosť, ktorá vytvára technológie pre ľudí,"- vyhlásil šéf Facebooku Mark Zuckerberg.

Zuckerberg uviedol, že nový názov odráža zameranie na jeho ambície v oblasti Metaversa.

Čo je Metaversum?

Metaversum je digitálny svet, v ktorom sa spájajú reálny a virtuálny svet. Umožňuje ľuďom pohybovať sa medzi rôznymi zariadeniami a komunikovať vo virtuálnom prostredí.

V praxi sa tento pojem vzťahuje na produkty a služby rozšírenej a virtuálnej reality.

Tento pojem označuje kyberpriestor paralelný s fyzickou realitou, v ktorom môže komunikovať ľudia vo forme avatarov. Tento pojem zaviedol Neal Stephenson v roku 1992 v sci-fi románe „Snow Crash“. Ide o spojenie fyzickej, rozšírenej a virtuálnej reality v spoločnom online priestore.

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Rozšírenie Metaversa

Spoločnosť Facebook už oznámila plány na vytvorenie špecializovaného produktového tímu, ktorý bude pracovať na projektoch Metaversum. Na podporu týchto plánov vytvorí v Európskej únii v najbližších  piatich rokoch 10 000 pracovných miest.

"Očakávam, že v najbližších rokoch nás ľudia už nebudú považovať primárne za spoločnosť sociálnych médií, ale za spoločnosť Metaversum," - povedal Zuckerberg ešte v júli.

Čo hovoria kritici na zmenu názvu?

Na Twitteri sa Meta na svojom úplne novom profile označuje za "ďalšiu kapitolu v sociálnom prepojení". K zmene názvu však došlo niekoľko týždňov po tom, ako sa na verejnosti objavili dôverné dokumenty, ktoré poukazujú na interné zlyhania spoločnosti v boji proti podnecovaniu násiliu a falošným správam na internete.

Americká politička Alexandria Ocasio-Cortezová ostro kritizovala Facebook a označila ho za "rakovinu demokracie" a "globálny stroj na sledovanie a propagandu, ktorý posilňuje autoritárske režimy a ničí občiansku spoločnosť", uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Napätie sa stupňuje: Vzniká nový krvavý konflikt na Balkáne? (Heinz Steiner)
Komentár Heinza Steinera (Report24) Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová