Bittó Cigániková opäť útočí na Záborskú. Dôvod vás šokuje
29 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

A opäť sú v sebe. Poslankyňa parlamentu Jana Bittó Cigániková ostro zareagovala na status kolegyne Anny Záborskej, ktorej citácia slov arcibiskupa ju doslova zdvihla zo stoličky.

Liberálka Jana Bittó Cigániková zo SaS sa už dlhí čas nemusí si svojom poslaneckou kolegyňou Annou Záborskou z Kresťanskej únie v OĽaNO. A svoju antipatiu k nej zdupľovala aj statusom, v ktorom zareagovala na to, že Záborská poďakovala arcibiskupovi Cyrilovi Vasiľovi za jeho „neortodoxné“ slová. Podľa Bittó Cigánikovej sa už Záborská neštíti ničoho.

V minulosti eliminovali ľudí plynom, dnes je to tabletka

Bittó Cigániková majú so Záborskou úplne odlišný názor v otázke umelého prerušenia tehotenstva. Záborská však svoju sokyňu v otázke interrupcie dostala do úplneho amoku po tom, čo na svojom facebookovom profile zdieľala odkaz na kázeň gréckokatolíckeho arcibiskupa vladyku Cyrila Vasiľa, ktorú predniesol v košickej katedrále počas slávenia starobylej liturgie sv. Jakuba  a vypichla pri tom citát: 

„V minulosti eliminovali ľudí plynom, dnes je to tabletka…“ Prirodzene, k tomu doplnila aj svoje poďakovanie arcibiskupovi za jeho jasné slová. No a toto tak, „naštartovalo“ Janu Bittó Cigánikovú, ktorá je to v statuse aj jasne „vysvetlila“. Záborská sa, podľa nej, už neštíti ničoho.

„Kolegyňa Záborská sa nedokáže v diskusii o interrupciách obhájiť štúdiami. Nedokáže sa stretnúť s najväčšími odborníkmi v krajine. Nedokáže akceptovať názor iných. Nedokáže porozumieť faktom, ktoré jej už roky dávame na stôl. Ale čo pani Záborská dokáže, je priniesť do diskusie názor, že zdravotníci a ženy v najťažšej životnej situácii sú ako nacisti v koncentračných táboroch,“ perlí hneď od začiatku liberálka.

„Cirkev má dosť problémov so sexuálnym zneužívaním detí, ktorým by sa mala poctivo venovať. Miesto toho sa starí páni s korunkami na hlavách pchajú do životov a materníc žien, ktoré o to nestoja. Takúto neľudskú úbohosť som v diskusii o odbornej téme nečakala,“ dodala na záver statusu Jana Bittó Cigániková, ktorá pred časom avizovala, že k Záborskej návrhu zákona o pomoci tehotným ženám chce pridať pozmeňujúci návrh, ktorým by sa doplnila možnosť interrupčnej tabletky.

Zdravotníci sa búria proti Záborskej potratovému zákonu
15 | 10 | 2021 | TASR