Príčina smrti vo väzbe obvineného z kauzy Plačková je už známa
28 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Po dvoch týždňoch za mrežami zomrel Pavol D., údajný člen drogového gangu, ktorého zadržali spolu so Zuzanou Plačkovou. Dnes už polícia vyšetrovanie jeho smrti ukončila. Výsledok vyšetrovania je podľa mužov zákona jasný - obvinený zomrel bez cudzieho zavinenia.

Polícia preto podľa portálu noviny.sk na základe týchto skutočností zastavila trestné stíhanie. "Vyšetrovateľ uznesením vec v zmysle trestného poriadku odmietol, pretože bolo preukázané, že smrť nebola spôsobená cudzím zavinením," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. 

Chatrný zdravotný stav

Invalidný 55-ročný dôchodca sa za mreže dostal 30. septembra rozhodnutím sudcu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Jeho zdravotný stav sa však náhle skomplikoval a obvinený zomrel.

Pavla D. spolu s ďalšími štrnástimi ľuďmi zadržali a neskôr aj obvinili z drogovej trestnej činnosti v rámci veľkej protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry. Prokurátor žiadal väzbu pre desiatich z nich. Zuzana Plačková s manželom medzi nimi nebola. Tá si posedela v cele iba štari dni.

Taraba: Načo je nám súd? Stačí dať "noty" médiám
Čítam správy, že nakoniec nahrávky z chaty nedali ani súdu. Stačilo im ich poslať do médií" Píše na sociálnej sieti poslanec NRSR Tomáš Taraba. "No nie je to krásne"? Pýta sa poslanec. Vox populi Ľudia, ktorí komentujú tento jeho obsahom hlboký... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Nedostatok dôkazov

Sudca ŠTS v Pezinku prepustil na slobodu štyroch obvinených, vrátane Zuzany Plačkovej a jej manžela Reného, a to pre nedostatok dôkazov, píše portál.

Šiesti obvinení zostali za mrežami a všetci podali voči tomuto rozhodnutiu sťažnosť. V pondelok však Najvyšší súd k sťažnosti rozhodol. "Senát 5T Najvyššieho súdu na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosti obvinených proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým boli títo obvinení vzatí do väzby," informuje hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová. 

O Plačkovej ešte nerozhodli

Sťažnosť podali aj Plačková s manželom. Obidvaja totiž od začiatku obvinenia z drogovej trestnej činnosti odmietajú. O ich sťažnosti bude rozhodovať prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

"O uvedenej sťažnosti doposiaľ nebolo rozhodnuté. Úrad špeciálnej prokuratúry vykonáva rôzne procesné úkony, preto bližšie informácie nie je možné poskytnúť, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania," informuje hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. 

Šok! Nahradí Krajčí Lengvarského?
Marek Krajčí do kresla ministra zdravotníctva nastupoval za výraznej podpory lídra hnutia OĽaNO, Igora Matoviča. Odísť po výrazným tlaku verejnosti. Do jeho kresla si sadol Vladimír Lengvarský. Igor Matovič si myslí, že Krajčí bol lepší minister... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová