Dag Daniš: Fekálne praktiky pri Gorile II
28 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Dag Daniš je dlhodobo považovaný za jedného z najlepších komentátorov politického a spoločenského diania na Slovensku. V príspevku, ktorý zverejnil na sociálnej sieti sa aj on zamyslel nad tým, o čom vlastne tá médiami prezentovaná Gorila II je. "Nakoniec zisťujeme, že v "únikoch" je hovno," píše.

V úvode príspevku priznáva, že rozmýšľa nad tým, ako situáciu, ktorá Slovenskom už pár dní hýbe komentovať. Ako to povedať slušne.  

"Zdroje blízke vyšetrovaniu tu médiám sľubovali "Gorilu II" a dokumenty s "rozsiahlym dôkazovým materiálom" proti Ficovi. Nakoniec zisťujeme, že v "únikoch" je hovno. Dlhé, bohato zatočené hovno," píše.

Lovaš: Novinári z mainstreamu sú užitoční idioti v rukách mocných
"Vynášanie zo spisov, hyperbolizovanie, zavádzanie, manipulácia a klamstvá sa stali pracovným nástrojom časti, kedysi mienkotvorných médií. Nie, nehovorím o alternatívnych médiách. Ale o ich kritikoch. Rezignovali na serióznosť. Na objektivitu."... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Fekálne praktiky

Daniš dodáva, že je zvedavý, dokedy sa budú na Slovensku tolerovať pri kauzách špeciálnej prokuratúry úniky informácií zo spisov rovno do médií.  A ako píše v príspevku, fekálne praktiky. 
"Predpokladám, že dovtedy, kým ju bude namiesto prokurátora riadiť populista," vysvetľuje. O niečo neskôr pridáva "edit" textu: Špeciálna prokuratúra tvrdí, že informácie neunikli z prostredia ÚŠP.

K príspevku na sociálnej sieti pripojil aj odkaz na svoj komentár v denníku Postoj. Daniš v ňom presne tak, ako sme od neho zvyknutí triafa klinec po hlavičke. Okrem mnohého iného, čo je v texte od neho napísané tvrdí, že: "...škandálom nie je rozhodnutie sudcu o Gašparovi, ale skôr úniky informácií do médií. A policajné praktiky, zamerané na sledovanie advokátov a opozičných politikov (formálne ošetrené ochranou jeleňov)..."

J. Šátek - Niekto tu získal nepoužiteľné dôkazy
Jozef Šátek je zrejme nespochybniteľný odborník. Ponúkame vám teda jeho právny názor na tému, ktorá hýbe verejnosťou v ostatných dňoch. Na pytliactvo s kamerami? "Pri nasadení techniky k obrazovo-zvukovému nahrávaniu v rekreačnej chate... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Eka Balašková