Rostas vinný! Prečo si nemohol vypočuť rozsudok?
26 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Vydavateľ Tibor E. Rostas je podľa súdu vinný z hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Podľa portálu aktuality.sk tak dnes rozhodol súd.

Za článok z mája 2017

Článok s názvom Klin židov medzi Slovanmi vyšiel v Rostasovom časopise ešte na jar pred štyrmi rokmi. V decembri 2019 vydal súd rozhodnutie, že Rostas je vinný. Tento sa však odvolal a dnes senát Najvyššieho súdu pod vedením sudcu Petra Paludu tento rozsudok potvrdil. Rostas teda musí zaplatiť pokutu štyritisíc eur. Neuhradenie pokuty by znamenalo trojmesačný pobyt za mrežami.

Neprítomný Rostas

Osobne si vydavateľ časopisu a autor článku však rozsudok vypočuť nemohol. Tak, ako ani Štefana Harabina, ani jeho, na pojednávanie nevpustili. Z jednoduchého, no nezákonného dôvodu – nemali totiž rúško, alebo respirátor. Podľa Aktualít Rostas po svojom advokátovi odkázal, že sa cíti byť nevinný a pokutu nezaplatí.

Havária v belgickom Gente - museli ísť aj stodvadsať!
O autonehode s tragickým koncom v belgickom Gente sme vás informovali aj my. Portál Plus jeden deň priniesol nové informácie. Kam sa ponáhľali...? Pluska informovala, že podľa flámskeho periodika v aute zahynuli Peter a Simona zo Slovenska. Spolu... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Začali so zdržaním

S Rostasom prišiel na pojednávanie, ako súčasť verejnosti aj emeritný sudca Štefan Harabin. Ten sa dostal do konfliktu s príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže, nakoľko títo neoprávnene žiadali, aby si obaja nasadili rúška. Rozhodnutie údajne vydal senát sudcu Paludu. Ako informujú Aktuality, obžalovaný sa teda rozsudok dozvedel od svojho advokáta Ľubomíra Hlbočana.

Hlbočan s rúškom

Sudca Harabin niekoľkokrát informoval aj advokáta Hlbočana, že zo zákona nie je povinný si rúško nasadiť, no keby tak nespravil, nie je do pojednávacej miestnosti vpustený ani on. Nemusíme mať Harabina radi. Pravdou však je, že tento sudca niekoľkokrát dokázal, že zákony ovláda dokonale.

Vrakuňa - kto je zodpovedný za špinavý Malý Dunaj?
Vrakuňa je mestská časť Bratislavy, kterou preteká Malý Dunaj. A práve na jeho znečistenie miestni upozorňujú už nejaký čas. Aj na sociálnych sieťach sa z času na čas objavia fotky, ktoré svedčia o tom, že problém je naozaj vážny. Problému sa... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Eka Balašková