Havária v belgickom Gente - museli ísť aj stodvadsať!
26 | 10 | 2021 I Eka Balašková

O autonehode s tragickým koncom v belgickom Gente sme vás informovali aj my. Portál Plus jeden deň priniesol nové informácie.

Kam sa ponáhľali...?

Pluska informovala, že podľa flámskeho periodika v aute zahynuli Peter a Simona zo Slovenska. Spolu vraj boli už niekoľko rokov. Miestu sa hovorí aj „úsek smrti“, lebo na tomto mieste sa v minulosti stalo už niekoľko smrteľných dopravných nehôd. Noviny sa vo svojom on-line vydaní v titulku pýtajú, prečo išli na úseku s dlažobnými kockami a zákrutou tak rýchlo. Za tragédiu je zrejme zodpovedná práve vysoká rýchlosť.

Nie len oni

Z piatka na sobotu sa v aute s nimi viezli aj dvaja ďalší občania SR, ktorí zahynuli tiež. Podľa Belgickej polície mali obete 35, 33, 26 a 23 rokov. Štátnu príslušnosť obetí medzičasom potvrdil aj hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Juraj Tomaga.

Blaha: Ide o slovenský Watergate, po ktorom musí vláda okamžite odstúpiť!
Zverejnené časti videonahrávky z tajného stretávania sa Roberta Fica a Roberta Kaliňáka s otcom Norberta Bödöra, synom Tibora Gašpara a obhajcom Marekom Parom vyvolalo na Slovensku doslova šok. Zverejnené videonahrávky, ktoré polícia spravila na... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Jozef Uhlárik

Prečo auto s francúzskou „ešpézetkou“?

Auto s francúzskou poznávacou značkou prešlo cez zvodidlá a skončilo vo vode. Prečo sa Slováci viedli v aute s francúzskym EČV, je predmetom vyšetrovania.

Miesto pretekov?

Podľa obyvateľov Gentu je rýchla jazda na úseku bežným javom. Len minulý rok práve tu zahynul iný mladý pár. Vodiči tam vraj chodia s autami pretekať. Auto so Slovákmi bolo v čase nehody na ulici samé.

Názory „domácích“

Pod článkami o nehode na sociálnach sieťach sa zhromaždili rôzne komentáre obyvateľov Gentu. Vodič vraj musel ísť „ako šialený“. Inak by nemal šancu preletieť cez zábrany oddeľujúce kanál a cestu. Objavili sa totiž dohady, že Slovák šiel v tomto úseku rýchlosťou 80 až 120 km/hod. Informácie však nie sú potvrdené políciou.