Blaha: Už stačilo bláznov. Choďte od toho preč! My ponúkame riešenia. Ľavicové riešenia
25 | 10 | 2021 I Jozef Uhlárik

Strana Smer-SD získava na percentách zvoliteľnosti do parlamentu a tým získava na sile. Je to aj vďaka tomu, že poukazuje na chyby a zlyhania vládnej koalície, ktorá im k tomu poskytuje dostatok dôvodov.

Zdražovanie potravín, zdražovanie prakticky všetkého tovaru, pohonných hmôt, ale i očakávane zvyšovanie cien energií. Toto všetko zatiaľ Slováci ako-tak zvládajú, no hnevá ich, že vláda na nich kašle a vôbec sa im nesnaží pomôcť. Naopak, podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha v statuse aj videu poukazuje na to, že ich strana ľuďom dokáže pomôcť. Tak, ako vždy doteraz.

Smer je ľavicová strana a vždy bude stáť na strane tých najslabších

„Neoliberáli vždy hovorili, že ich ideál je štát-nočný strážnik. Naša neoliberálna vláda zašla ešte o krok ďalej a buduje štát-nočný lupič,“ konštatuje Blaha v úvode statusu a dodáva, že koalícia leje milióny do schránkových firiem a kašle na ľudí. „Slovensko zasiahla brutálna vlna zdražovania a oni riešia potraty, prostitútky a drogy. Naď behá po hokejoch v USA, Sulík s Matovičom riešia ranč v Austrálii, Čaputová obhajuje obvinených gaunerov...,“ vyratúva Blaha všetko to, čo sa mu nepáči na súčasnej vládnucej garnitúre aj prezidentke.

Blaha: Choďte od toho! Kým je čas! Kým vás odtiaľ ľudia nevyženú čapicami! (VIDEO)
V susedných Čechách sa blížia parlamentné voľby, ktoré budú už o pár dní a podporiť ľavičiarov prišiel aj podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Spravil však Slovensku takú „reklamu“ akú azda len Igor Matovič. Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

„My ponúkame riešenia. Ľavicové riešenia. Solidarita, silný štát, podojiť banky, pritlačiť na reťazce, kompenzovať ľuďom nárast cien energií atď. Sme ľavicová strana a vždy budeme na strane tých najslabších,“ konštatuje smerák, podľa ktorého ľudia už chcú návrat do normálu.

„Už stačilo bláznov. Choďte od toho preč!“ vyzýva koalíciu aj prezidentku na konci statusu Ľuboš Blaha. „Veľmi jasne sa ukazuje medzi ľavicou a ľavicovou politikou Smeru a pravicou, ktorá dnes na Slovensku vládne. Krajniak miesto toho aby riešil sociálne dopady zdražovania, tak jeho rezort tam leje peniaze do nejakých schránok. Oni sa absolútne vykašľali na pracujúcich ľudí, na robotníkov a na tých najslabších, na seniorov, a tak ďalej,“ hovorí vo videu podpredseda Smeru-SD, podľa ktorého musia prinášať riešenia oni.

Koncepty Smeru-SD stoja na koncepciách slávnych ekonómov

„A toto nestojí na vode. Za prvé, ako povedal predseda strany, my sme tu vládli a vždy sme v ťažkých chvíľach, či to bola energetická, alebo hospodárska kríza, chránili tých najslabších. A mám pocit, že ľudia sa už začínajú rozpamätávať. Oni už chcú návrat do normálu, oni už chcú normálny silný štát, ktorý sa o nich bude starať,“ konštatuje ďalej Blaha, podľa ktorého sa súčasná vláda sa stará o banky, o reťazce, o obrovské korporácie a nakupuje zbrane. „A pani Čaputová, ako prezidentka, namiesto toho, aby sa postavila pred kamery a vyzvala vládu k tomu, aby riešila zdražovanie, tak ona sa zastáva obvinených čurillovcov. Ľudí, ktorí čelia takým strašným obvineniam, že... A ona sa vyjadruje k živej kauze. Toto hlava štátu nerobí hádam ani v Ugande,“ rozohňuje sa smerák.

„Musíme pritvrdiť. Sme ľavicová strana, stojíme na strane ľudí a budeme ponúkať riešenia. Naše koncepty stoja na koncepciách a teóriách slávnych ekonómov, kapacitách v ekonómii, ktorí ponúkajú práve sociálne riešenia. Prestaňme s týmto neoliberálnym prístupom, prestaňme s vládou, ktorá sa vykašľala na ľudí a konečne začnime robiť niečo pre tento štát,“ vyzýva na koniec statusu Ľuboš Blaha.

Blaha vracia úder: Sú to hyeny, berú ľuďom chleba. Už niet kam ustúpiť... Do ulíc!
Smeráci pozývajúci na protivládny „míting“ v Banskej Bystrici sú už celý nažhavení na akciu, ktorá by im mala opäť zdvihnúť volebné preferencie. A nebol by to podpredseda stany Ľuboš Blaha, keby si ešte predtým do niekoho z vlády či médií... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik