Akú moc má sociálna sieť a kto je na nej zo slovenských politikov najsledovanejší?
24 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Sociálna sieť, zvlášť tá najviac používaná, má moc. Kto je ale na Facebooku najviac sledovaným politikom?  A prečo sú dôležité pre politikov, komentoval Gabriel Tóth, z agentúry Katedra Komunikácie. Informácie zisťoval portál SME.


Rebríček sledovanosti politikov na sociálnej sieti zrejme závisí od mnohých faktorov. Je ale fakt, že ho mnohí využívajú. Niektorí aj niekoľkokrát denne. Miesto číslo jedno, podľa portálu SME patrí Petrovi Pellegrinimi. Po ňom nasleduje Igor Matovič a tretie miesto patrí Borisovi Kollárovi. V strane SMER - SD podľa portálu SME nedominuje Róbert Fico, ale vášnivý "statusár," Ľuboš Blaha. Za nimi nasleduje až Richard Sulík a Veronika Remišová. Marián Kotleba uzatvára poradie portálu SME.

Podľa odborníka na sociálne siete, Gabriela Tótha z agentúry Katedra Komunikácie sú sociálne siete pre politikov čoraz dôležitejšie. Zabezpečujú im styk s publikom. A nemusia sa spoliehať iba na klasické médiá. Majú k dispozícii komunikačný nástroj, vďaka ktorému môžu s občanmi komunikovať priamo, či už prostredníctvom statusov, alebo videí.

Štefan Harabin v rozhovore pre ruský portál rúbe do našich politikov hlava - nehlava
"Ruskému spravodajskému portálu https://regnum.ru/ som poskytol rozhovor," píše redakcii HD Štefan Harabin. Ruská redaktorka, ktorá viedla rozhovor, pripomenula v úvode dialógu, že Štefan Harabin je na Slovensku uznávanou odpornou i politickou... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Neexistencia sociálnych sietí by pre niektorých politikov znamenal problém

Tóth v denníku SME upozorňuje, že počet sledovateľov nemá vplyv na dosah, čo sa týka jednotlivých príspevkov. O tom skôr rozhodujú lajky a komentáre. "Teda aj status politika, ktorý má nízky počet sledovateľov môže nabrať viralitu a naopak, status politika so stovkami tisíc sledovateľov môže vidieť ledva pár tisíc z nich,“ priblížil v denníku SME Gabriel Tóth.

Obraz politiky by podľa neho výrazne ovplyvnilo, keby neexistovali sociálne siete, alebo by sa stali nedostupnými. Politici by podľa Tótha stratili významný komunikačný kanál a pre mnohých z nich by to mohlo znamenať aj veľký problém.

Krúpa: Poslanci s radosťou vynášajú utajované informácie
Niektorí poslanci môžu vynášať utajované informácie! Tvrdí to predseda Výboru Národnej rady pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa z OĽaNO. Práve preto by podľa neho malo byť zloženie komisie na kontrolu odposluchov iné, ako sa pôvodne zamýšľalo, píše... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Diana Zaťková