I. Korčok počas Dňa OSN pripomenul dôležitosť spoločných riešení
24 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Pri riešení kríz, ktoré nepoznajú hranice, musíme konať spoločne. Pri príležitosti Dňa Organizácie Spojených národov (OSN) to pripomenul šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nominant SaS). Rezort diplomacie tiež v nasledujúcom týždni pripravil sériu podujatí s názvom Týždeň OSN na Slovensku.


"Ocitli sme sa uprostred kríz, ktoré nepoznajú hranice. Viac než kedykoľvek predtým musíme konať spoločne ako partneri pri riešení závažných problémov, ako je boj proti globálnej pandémii ochorenia COVID-19, boj proti zmene klímy alebo odstránenie chudoby a nerovnosti," zdôraznil Korčok.

Deň OSN má byť vyjadrením podpory svetového spoločenstva činnosti OSN, jej hodnotám a princípom. Patrí medzi ne mierové riešenie sporov, rešpektovanie územnej celistvosti a politickej nezávislosti členských štátov, či rešpekt k ľudským právam a základným slobodám.

Takto pracuje Korčok za tažké peniaze!
Je toto možné?! Šéf diplomacie Ivan Korčok počas pracovnej návštevy v Moldavsku bol zachytený jeho hovorcom Jurajom Tomagom, ako drieme na luxusnom gauči. Tomaga dokonca priznal, že ako správca ministrovho profilu na sociálnej sieti má takýchto... Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Ivan Mihale


"V OSN sme viditeľní vďaka úspešnému pôsobeniu našich diplomatov, expertov a dobrovoľníkov v teréne a tiež príslušníkov ozbrojených síl a polície v mierových misiách, či humanitárnych pracovníkov v rozvojových projektoch v najchudobnejších častiach sveta," dodal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Charta OSN vstúpila do platnosti 24. októbra 1945, čím bola táto organizácia oficiálne založená. Rezort pripomenul, že na výročie vzniku OSN tento rok pripadá aj 125 rokov od narodenia slovenského diplomata Jána Papánka, ktorý bol spoluautorom Charty OSN a prvým predstaviteľom Československa pri OSN.
Séria podujatí štartuje v pondelok (25. 10.) a potrvá do 29. októbra. Cieľom je upriamiť pozornosť na to, ako globálne problémy 21. storočia ovplyvňujú náš každodenný život a ako môžeme prispieť k ich riešeniu.

Ostrá kritika na Remišovej vystúpenie v RTVS prišla už so záverečnou zvučkou O 5 minút dvanásť
"Veronika Remišová zase prišla pobaviť slovenský národ." Píše v poludňajšom statuse Ľuboš Blaha. Podľa neho - "v RTVS to zase bola šou.". Dosť, ak nie až veľmi trápna. Hoci, ako autor statusu dodáva - náhodou, mne sa bohovsky páči jej nový účes.... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Ivan Brožík