Sabaková nazvala ľudí hnojom. Sabaka je trápny, Sabaková prostoduchá, reaguje MUDr. Piják
23 | 10 | 2021 I Petra Demková

Manželka MUDr. Sabaku sa často zapája do rôznych diskusií na sociálnej sieti. Samozrejme, vždy bráni svojho manžela, známeho infektológa. Tentokrát však prestrelila a MUDr. Michal Piják, ktorý dlhodobo kritizuje spôsoby liečby Covidu na Slovensku a opatrenia, sa do nej pustil.



Sabaka verzus Piják

„Účastníci diskusie Hovorme spolu sú vraj hnojom,“ pomenoval svoj príspevok na sociálnej sieti známy lekár Michal Piják. Známy lekár pripojil k svojmu príspevku na Facebooku aj screenshoty ako dôkaz o tom, čo MUDr. Saba a a jeho manželka na sociálnej sieti píšu.

Prestrelky lekárov Sabaku a Pijáka na Facebooku sú už dobre známe. Veľmi často sa do nich však zapája aj manželka doktora Sabaku a to dosť nevyberaným spôsobom. Tá zvykne reagovať aj na rôznych profiloch či v skupinách, kde je témou Covid a jeho liečba. Názorovo samozrejme vždy podporuje svojho manžela. Teraz opäť prestrelila. Zatiaľ čo Sabaka sa iba vysmial z účastníkov diskusie, jeho manželka nazvala účastníkov priamo hnojom.
Sabaka je trápny, Sabaková prostoduchá

Michal Piják v úvode svojho príspevku na sociálnej sieti hneď upriamuje pozornosť práve na manželku lekára Sabaku. „Čudujem sa, že pán doktor si neuvedomuje, aký je trápny, keď neustále otravuje touto obšúchanou pesničkou. Ešte viac sa čudujem, že ešte stále sa nájde dosť veľa ľudí, ktorí sú z tých nezmyslov, čo produkuje, nadšení. Jeho prostoduchú manželku nemá zmysel komentovať,“ píše MUDr. Piják.

Ústav na kontrolu liečiv uzavrel piaty prípad úmrtia človeka na očkovanie proti COVID-19
Štátny ústav na kontrolu liečiv uzavrel piaty prípad úmrtia človeka, očkovaného proti ochoreniu COVID-19. Podľa portálu Topky.sk šlo o muža vo veku 71 rokov s chronickým ochorením. Očkovaný bol vakcínou Comirnaty od konzorcia... Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Eka Balašková


„Od pána docenta by som však očakával, že aspoň raz bude vecne a rozumne argumentovať. Žiaľ, okrem takýchto posmeškov a útokov ad hominem sa doteraz nezmohol na nič iné,“ konštatuje lekár vzápätí.

Piják, známy odporca súčasných opatrení súvisiacich s Covidom následne hodnotí úroveň argumentácie doktora Sabaku. „Jeho komentáre a klamstvá sú fakt na úrovni žiaka na prvom stupni základnej školy, ktoré si môžete pozrieť v mojich statusoch, ktoré prikladám nižšie. O jeho infantilizme svedčí aj taká smiešna výhovorka, že nemá na mňa kontakt. Je to zvláštne, lebo pracuje v tej istej nemocnici ako ja, takže by nebol problém sa so mnou spojiť telefonicky,“ vysmieva sa Piják.
Starostlivosť o covidového pacienta nie je vrcholom medicíny!

„Nemienim sa bližšie zaoberať tým, prečo sa pán docent (Sabaka – pozn. redakcie) takto podivne správa. Možno by si to zasluhovalo pozornosť príslušného špecialistu. Jedna vec však priam boje do očí, hoci väčšina laickej verejnosti si to nemusí uvedomovať a preto považujem za potrebné ňu upozorniť. Ide o snahu vytvoriť na verejnosti dojem, že starostlivosť o hospitalizovaných pacientov s covidom je vrcholom medicínskeho umenia a že najväčšími odborníkmi na liečbu covid sú infektológovia,“ upozorňuje známy expert na výživu.

Okrem covidu sa umiera aj na iné choroby. Napríklad na chrípku páni "odborníci!"
Keby všeobecní lekári nemali kalendáre, tak to, že tu máme jeseň vedia aj podľa nárastu pacientov s chrípkovými ochoreniami. Chrípka pritom môže stáť za pôvodom mnohých závažných ochorení. Kým nebol covid, na Slovensku na chrípku podľa Národného... Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Eka Balašková


Piják vzápätí vysvetľuje, ako je to so starostlivosťou o covidového pacienta. „Skutočnosť je však taká, že starostlivosť o takýchto pacientov je rovnaká, ako u iných pacientov s respiračnými chorobami a pridruženými systémovými komplikáciami. Inými slovami manažment hospitalizovaných pacientov s covid dokáže urobiť hocijaké interné oddelenie, dokonca ešte lepšie ako infekčné oddelenia, lebo infektológovia sú vo všeobecnosti v internej medicíne veľmi slabí.



Bez ohľadu na to, či pacient s covidom leží na infekčnom alebo na internom oddelení sa pacienti s vážnejším priebehom prekladajú na jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS), ktoré má každé interné v nemocniciach vyššieho typu. U pacientov so závažnou respiračnou insuficienciou, sa volá na pomoc anesteziológ (arista), ktorý je špecializovaný v zavádzaní a obsluhe umelej ventilácie (UPV) a u kriticky chorých sa takýto pacienti prekladajú na OAIM (oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny),“ dokončil MUDr. Michal Piják.

Neuveriteľné: Lieky proti COVID-19 sú! Prečo sa však nevyužívajú, a prečo sa nechávajú radšej ľudia zomierať?
Pandémiou COVID-19 sa na celom svete nakazilo vyše 240 miliónov ľudí. Na celom svete stála životy takmer 5 miliónov ľudí a na Slovensku ich zomrelo na túto zákernú chorobu takmer 13-tisíc. Koľko z nich by však žilo, keby sa liečili liekmi, ktoré sú... Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik