Sečovce: Z volieb vzíde nový primátor, bývalý čelí obvineniu z korupcie
21 | 10 | 2021 I TASR
Nového primátora si budú v sobotu (23. 10.) v doplňujúcich voľbách voliť v meste Sečovce. Bývalý primátor Jozef G. sa v marci tohto roka vzdal mandátu po tom, ako ho vyšetrovateľ NAKA obvinil zo zločinu prijímania úplatku v kauze prideľovania mestských bytov.

Správu priniesla TASR.

V doplňujúcich voľbách na primátora kandiduje päť kandidátov, všetci ako nezávislí. O mandát sa podľa zoznamu uchádza súčasný zástupca primátora Peter Havrila, učiteľka a bývalá primátorka z rokov 2006 až 2010 Monika Bérešová, ďalej konateľ Dominik Frajkor, administratívny pracovník Lukáš Harhaj a asistentka reštaurátora Lýdia Vereščáková.

Voľby budú podľa Ministerstva vnútra (MV) SR sprevádzať prísne protiepidemické opatrenia. Voliči s nariadenou domácou izoláciou nebudú môcť voliť vo volebnej miestnosti ani prostredníctvom volebnej schránky.

Exprimátora Sečoviec Jozefa G., ktorý pôsobil vo funkcii tretie volebné obdobie, zadržala NAKA 18. marca v rámci akcie Feudál. Z korupcie, ktorá súvisela s prideľovaním mestských bytov a tiež so zákazkami pre mesto, obvinil vyšetrovateľ celkovo šesť osôb.

Slunce, seno, jahody je oproti parlamentu trúchlohra alebo "Už se (zas) perou"!
"Koaličný poslanec premenoval SaS na Stranu amatérov Slovenska a poslankyňu nazval zúfalkou. „Žiarliš!“ odkázala mu..." Znie titulok článku na webe ereport.sk. A to už sa dostávame k známej scéne z v titulku spomínanej komédie, kde sa na nádvorí... Čítať ďalej
21 | 10 | 2021 | Ivan Brožík