Pellegrini nechutne odkryl to, čo sa u ľudí nazýva pravá tvár
21 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

Bolo by málo napísať, že to iba "prehnal". Bolo by príliš veľkorysé konštatovať, že je to jedna z foriem "politického boja". A bolo by nezodpovedné prejsť to iba mávnutím ruky. Nazvať Smer "hnedou sociálnou demokraciou" je ďaleko cez všetky čiary. To nemá ani na primitivizmus urážok z úst či pera tieňového predsedu vlády.


Najrôznejší bývalí zväzáčikovia a podržtašky aj Roberta Fica, áno aj jeho, dnes z pozície skapitalizovaných neoboľševikov kážu o politickej chrbtici. To je celé Slovensko posledných tridsiatich rokov! Niekto, kto chce dať najavo, aký je slušný a ako sa drží bontónu, tu pred celým národom pije kávu s otrčeným malíčkom. Pellegrini zabudol, kde vyrástol, odkiaľ prišiel a čím ešte stále je. A Pellegrini urážlivo odignoroval oveľa vážnejší fakt. A to, že sociálni demokrati boli v našej histórii vždy dôslední antifašisti a mnohých z nich to stálo aj život.



Odídenec sa prerátal

Peter Pellegrini cíti, že Ficov Smer je stále relevantná strana na hviezdnom nebi Slovenskej politiky. A že sa na to nebo práve veľmi dôrazne vracia. Zacítil, že aj na úkor jeho percent. A to bolí. Prerátal sa aj v tom, že môže lavírovať podľa potreby. Že on bude tou šnúrkou z gatí, na ktorej bude visieť budúca vláda, nech bude akákoľvek. Nebude. A je z toho mimoriadne nervózny. Z miery ho vyvádza aj skutočnosť, že národniari z Dankovej SNS majú priateľskejšie vzťahy s Ficovým Smerom ako s jeho Hlasom. Pellegrini proste zúri a hlavne - svoju zúrivosť už nedokáže mať pod kontrolou.

Fico: Kašlem na bratríčkovanie s koalíciou, zachráňme Slovensko!
V najnovšom príspevku na sociálnej sieti sa Robert Fico vrátil k nedeľnému protestu v Rimavskej Sobote. Zúčastnilo sa na ňom vyše 4 tisíc nespokojných občanov. Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Ivan Mihale

Na zopakovanie pánovi Pellegrinimu

Sociálna demokracia je politická ideológia/koncepcia, ktorá sa usiluje o spoločnosť, v ktorej sú okrem občianskych a politických práv zaručené aj sociálne práva. Dôraz sa kladie na celospoločenské hľadiská, odstránenie hmotnej a sociálnej biedy a iné sociálne hľadiská. Strany, ktoré túto koncepciu majú ako základ programu sú sociálnodemokratické strany, socialistické strany a čiastočne kresťansko-sociálne strany. Na Slovensku sa k takejto ideológii hlási strana Smer-SD a strana Hlas-SD. Tá druhá však svojráznym, nechutným, neakceptovateľným spôsobom sociálnu demokraciu a jej idey pošpinila a podupala rovnako tak, ako fašistické čižmy Európu v roku 1939. A to jediným doslova sprostým výrokom o "hnedej sociálnej demokracii".
Kop do vlastnej bránky

Ak si niekto, kto sa deklaruje ako sociálny demokrat, dovolí použiť toto slovné spojenie, naznačuje to jednak jeho politické zúfalstvo či závisť, ale aj to, že je sociálny demokrat iba na bilbordoch. Inak používa trápny slovník liberálnej slniečkarskej kaviarne, avšak, v porovnaní s ňou, absolútne nepresvedčivo. A zúfalo sebazničujúco. Robertovi Ficovi sa ani nesnívalo, koľko hlasov týmto Pellegriniho výrokom v najbližších voľbách získa. A ja, ako sociálny demokrat krvou i celoživotným dielom, avšak bez straníckej príslušnosti aj "Pred" aj "po", to vlastne tomu Ficovi a jeho ľuďom želám.

A bavím sa na tom, čo Pellegrinimu píšu ľudia na sociálnych sieťach. Ozaj, poznáte to od pána Wericha o urážajúcich, urážkach a urážaní sa? O tom niekedy inokedy.

Pellegriniho hrubá urážka sociálnej demokracie, to ho bude stáť voličov!
21 | 10 | 2021 | Ivan Brožík