Radačovský a Uhrík sa postavili na obranu Poľska: Chce silnú strednú Európu! (VIDEÁ)
20 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Európsky parlament vypočúval, ba doslova „griloval“ poľského premiéra Mateusza Morawieckeho, pričom v pléne sedela aj predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Poľského premiéra a našich severných susedov sa však zastali dvaja naši europoslanci.


Keď poľský Ústavný súd rozhodol, že zákony Európskej únie nie sú nadradené poľským, zdvihla sa v EÚ vlna kritiky na našich severných susedov. Obrovský tlak na našich susedov vyústil aj v európskom parlamente, kde si poslanci doslova „vychutnávali“ poľského premiéra. Dvaja slovenskí sa však postavili na jeho stranu. Vidieť to aj vo videu Milan Uhríka, šéfa hnutia Republika, či vo videu Miroslava Radačovského, predsedu strany Slovenský patriot, ktorý to navyše zdupľovali aj vo svojich statusoch na sociálnej sieti.
Nie sme kolóniou! Sme a budeme suverénnym štátom

Milan Uhrík povedal doslova bez servítky predsedníčke Európskej komisie von der Leyenovej: „Neprovokujte nás, neprovokujte strednú Európu. Nesnažte sa nám vnucovať ideológiu a spôsob života, s ktorým nesúhlasíme!“ Kvôli Poľsku sa zrejme v únii črtá naozaj veľký konflikt. „Dnes prebehla v Európskom parlamente jedna z historicky najtvrdších debát,“ priznáva Uhrík, podľa ktorého sa Poliaci  na čele s ich premiérom Morawieckim otvorene vzopreli nezmyselným príkazom z Bruselu. „Európska komisia  na oplátku oznámila, že za trest začne voči nim konanie s cieľom prinútiť Poliakov opäť poslušnosti,“ prezrádza nálady europoslancov Uhrík, ktorý v mene všetkých konzervatívnych Slovákov jasne vyjadril vo vypätej diskusii plnú podporu Poľsku a Maďarsku v oblasti ochrany vlastnej suverenity.



„Verím, že čoskoro sa k nim pridá aj Slovensko, a že spolu vytvoríme silnú strednú Európu. Na to sa však do vlády musí dostať nová generácia odvážnych a rozumných politikov...,“ konštatuje v statuse šéf hnutia Republika a dodáva, že tak, ako vraví veci na rovinu aj na Slovensku, tak to úplne na rovinu a bez „politickej korektnosti“ povedal aj najvyšším predstaviteľom v únii. „Niekto im to už musel natvrdo povedať. Musia počuť pravdu a cítiť náš nesúhlas! Máme toho už naozaj dosť. Nie sme kolóniou! Sme a budeme suverénnym štátom - stabilnou a úspešnou Slovenskou republikou,“ píše na samý záver statusu Uhrík.

Škandál: Podľa Uhríka EÚ plánuje zhromažďovať údaje, kto má koľko nehnuteľností, pozemkov, šperkov...
Európska komisia a parlament už prekvapili občanov EÚ rozličnými nezmyslami, no to, na čo prišli teraz je už predsa len cez čiaru. Podľa europoslanca Milana Uhríka chce mať obyčajných ľudí pod úplnou kontrolou. Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Bojovať za suverenitu Poľska, znamená bojovať za suverenitu Slovenska

Za Poliakov sa postavil aj ďalší náš europoslanec, Miroslav Radačovský. „Bojovať za suverenitu Poľska, znamená bojovať za suverenitu Slovenska, za suverenitu každého národného štátu,“ konštatuje v úvode svojho statusu skúsený právnik Radačovský, ktorý vraj preto vystúpil na podporu Poľska.



„Európska únia musí byť spoločenstvo suverénnych národných štátov spolupracujúcich predovšetkým v hospodárskej oblasti. Ináč zanikne, tak ako zanikli všetky predchádzajúce ríše,“ myslí si Miroslav Radačovský, ktorý netají radosť z toho, že jeho úprimné vyjadrenie zaplavilo poľské médiá. Na druhej strane je mu však ľúto, že naše mainstreamové a iné médiá o jeho názory neprejavujú žiaden záujem.

Slovensko môže stratiť veľkú časť suverenity v prospech Bruselu, varuje europoslanec Radačovský
Europoslanec Miroslav Radačovský v najnovšom príspevku na sociálnej sieti upozorňuje Slovákov, na hroziace nebezpečenstvo z Bruselu. "S najväčšou pravdepodobnosťou sa bude v Bruseli čoskoro hlasovať o zrušení práva veta pre členské štáty EÚ," píše.... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová