Krčméry: Nechcem nikoho strašiť ale na Vianoce sa radšej pripravte na lockdown
19 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Percento pozitívnych testov na Covid na Slovensku narastá. Počty rastú rýchlejšie, ako odborníci očakávali, a to znamená veľkú dilemu. Čo s Dušičkami a ako dopadnú obmedzenia na Vianoce? 


"Ja si myslím, že na Dušičky obmedzovať mobilitu nebude potrebné, lebo to nebude také zlé. Čo sa týka Vianoc, to už je iná otázka," uviedol pre portál HN profesor Vladimír Krčméry.
Politicky takmer vylúčené

I keď je zavedenie lockdownu na Vianoce podľa Krčméryho politicky ťažko priechodné. Ak tu zvíťazí politika, takže ak sa budú politici správať ako tesne pred voľbami, tak nebude podľa odborníka žiadne obmedzenie.

"Pokiaľ však zistíme, že obsadenosť nemocníc a počty mŕtvych sú také, že to ľuďom začne prekážať, tak vtedy bude možno tlak väčší ako obava nesúhlasu. A Vianoce zatiaľ dobre nevychádzajú," hovorí.

Pčolinský svoju budúcnosť nevidí ružovo: Stačí jeden kajúcnik a ste vo väzbe!
Páchateľa máme, skutok vyrobíme. Takto sa odvážil skritizovať poslanec parlamentu za hnutie Sme rodina Peter Pčolinský na sociálnej sieti počínanie vo vlastných radoch! Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Vláda bude musieť ustúpiť

"Cez Vianoce sa môže stať, že budeme mať výrazné reštrikcie v cestovaní, prevádzke hotelových zariadení a reštaurácií, a to sa deje v desiatich okresoch.  Vláda nakoniec  bude musieť urobiť aj negatívne kroky . A s tým budeme musieť počítať," varuje profesor.
Pribúdajú bordové a čierne okresy

Podľa Krčméryho je tu možnosť, že sa ľudia budú musieť počas sviatkov pripraviť na lockdown. "Keď porovnáme krivky nárastu, tak to vôbec nevyzerá dobre. Nechcem nikoho strašiť. Podľa našich výpočtov to bude znamenať v najbližších týždňoch pribúdanie bordových a čiernych okresov. A v bordových sú také obmedzenia, kde sa turistický ruch úplne skončí," uzavrel Krčméry.

IQ RomanyTabák ide prudko dole: Nesúhlasí už ani s vlastným hlasovaním a zvažuje preto odchod z OĽaNO!
Parlamentná kráľovná trapasov a nepremyslených vyjadrení a činov, poslankyňa Romana Tabák posunula svoje pôsobenie v Národnej rade SR na ďalší level. Najnovšie totiž nesúhlasí so svojim vlastným hlasovaním! Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Diana Zaťková