Už nemôžeme mlčať! Ďalší protest odborárov v Nitre, nasledovať bude Bratislava
18 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Už nemôžme mlčať a len sa dívať, kam nás lotérie, bezhlavé nákupy kde-akých testov či zbraní dostávajú! Strácajú trpezlivosť s Hegerovou vládou odborári. Protestom chcú vyjadriť stanovisko k nečinnosti vlády a chýbajúcemu sociálnemu dialógu.


Odborári pristúpili k sérii protestných aktivít v jednotlivých regiónoch Slovenska. Po Košiciach, Poprade, Žiline a Banskej Bystrici budú najbližšie v Nitre a o dva týždne smerujú do hlavného mesta pred Národnú radu SR, informuje Odborový zväz KOVO na sociálnej sieti.
Majú dosť situácie na Slovensku

Protestnú akciu organizuje Odborový zväz (OZ) KOVO ako verejnú aktivitu, ktorou chce upozorniť na zhoršujúcu sa sociálno-ekonomickú situáciu obyvateľov Slovenska.


"Akcia sa začne o 10.00 h a predchádzať jej bude dvojdňová letáková kampaň na Svätoplukovom námestí v Nitre," informoval člen predsedníctva Rady OZ KOVO pre Nitriansky a Trenčiansky región Ján Stískal.


Hanba! Hanba! A ešte raz Hanba! Trnavský zápas so Slovanom sa inak ani zhodnotiť nedá (VIDEO)
Futbalové derby zápasy medzi Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava bývajú vyšpikované do kosti nielen na tribúnach, ale aj na ihrisku. To, čo sa udialo na nedeľnom šlágri našej „superligy“ však nemalo s futbalom, respektíve s fanúšikovstvom aleže... Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik



Nemôžu už mlčať

"Už totiž nemôžme mlčať a len sa dívať, kam nás lotérie, bezhlavé nákupy kde-akých testov či zbraní dostávajú. A nie sú peniaze na zdravotníctvo, školstvo, domácich pestovateľov poľnohospodárskych plodín či vyššie dôchodky," píšu odborári na sociálnej sieti.

Podľa nich boj za vyššie mzdy, rozmrazenie príplatkov za prácu v riziku, v noci či cez víkendy a sviatky, lepšiu sociálno-ekonomickú situáciu pracujúcich i dôchodcov, silnejšiu kúpyschopnosť obyvateľstva, prijateľné ceny potravín, energií, bytov či palív sa spoza stola vyrokovať nedajú.
Za lepší život

"Snažíme sa o to v rámci tripartity už dlhodobo, naše argumenty a pripomienky idú do stratena," upozorňujú odborári. "Bojujme za lepší život, bojujme za seba, lebo kto bojuje, má šancu vyhrať, kto nie, už prehral."

Šéf zásahového tímu Slašťan: Ľudia sú hrozba a nie potrava
Medveď je najväčšia šelma, žijúca na Slovensku a okrem človeka v prírode nemá nepriateľa. Človek sa rozhodol chrániť ho, čo je nepochybne správne. Rôznia sa však názory na reguláciu ochrany a z medveďa sa stáva jedna z tém, ktorá rozdeľuje... Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Eka Balašková