Géci: Na koho spoločenskú objednávku majú udiať zmeny na súdoch a v nemocniciach?
18 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Ministerstvá zdravotníctva a spravodlivosti plánujú urobiť zmeny, ktoré by mali viesť k lepšiemu. Zatiaľ sa však súdna mapa aj stratifikácia nemocníc stretávajú najmä s odporom a odmietaním. A to nielen u bežných ľudí, ale aj u zdravotníkov a zamestnancov súdov.


Mal to byť veľký tresk, no zatiaľ to vyzerá byť na veľké fiasko. Zmeny, ktoré plánujú urobiť ministerka Kolíková na súdoch a minister Lengvarský v nemocniciach sa stretávajú stále s veľkým odporom. Proti sú totiž nielen ľudia, ale aj zamestnanci dotknutých inštitúcií. Právnik Marek Géci v statuse vyjadruje čo si o danej situácii myslí. A aj jeho názor rozhodne stojí na zamyslenie.
Majú sa rušiť súdy, a v hre je i rušenie nemocníc, ktoré majú zmeniť svoj účel

„Nepotrebuje rušiť fungujúce súdy a nemocnice, ale nefungujúcu vládu, ktorá ich chce rušiť“ konštatuje Géci, podľa ktorého neustále počúvame, že sa majú rušiť súdy, a v hre je aj zrušenie určitých nemocníc, ktoré majú zmeniť svoj účel! „Pýtame sa teda na koho spoločenskú objednávku by sa tak malo udiať?

&id=108468481076597

Ja nemám pocit, že občania v uliciach chcú niečo podobné,“ dodáva právnik a obom ministrom odporúča: „Pani Kolíková, Lengvarský a celá vláda sa musia zobudiť do tvrdej reality.“ A tou realitou zrejme je, že to, čo navrhujú oni nikto nechce. Nielen ľudia v regiónoch po celom Slovensku, ale ani samotní zamestnanci, ktorí by možno prišli o prácu, a ak nie, tam by to mnohým veľmi skomplikovalo ich prácu a dochádzku za ňou.

Géci: Nepotrebujeme obrnené transportéry, ale funkčné nemocnice a lekárov v nich
Slovensko je prazvláštna krajina. Zdravotníctvo doslova krváca, chýbajú mu peniaze, odchádzajú lekári a sestry, no našlo sa dosť financií na „prepotrebné“ zbrojenie. Napraví toto už konečne niekedy niekto? Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik