Tragicky smutný príbeh tínedžerky. Znásilnili ju štyria chlapci, za jej poníženie a smrť však nikdy nepykali!
16 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zrejme nikto pochybuje o tom, že medzi deťmi je šikana pomerne bežným javom, ba mnohí s ňou majú svoju osobnú skúsenosť. Žiaľ, veľmi smutnú má aj žena z kanadského Dartmouthu, ktorej 15-ročná dcérka pre ňu spáchala samovraždu.


Mimoriadne tragický koniec mala šikana, s ktorou sa stretla tínedžerka Rehtaeh Parsons z kanadského mesta Dartmouth. Ako pätnásťročná tínedžerka chodila na strednú školu Cole Harbour. Jej tragický príbeh sa síce stal ešte v roku 2011, ale aktuálnosť nestráca ani dnes. Ako píše portál mysmezeny.sk, Rehtaeh išla na párty spolu so svojou kamarátkou. To, čo sa udialo tam však bolo pre ňu na dlhé mesiace obrovskou traumou, ktorá napokon vyústila v tragický koniec.
Po roku celý prípad pre údajný nedostatok dôkazov uzavreli

Fotografie na sociálnej sieti z jej znásilňovania doviedli Rehtaeh až k samovražde. Zdroj: FB / Angel Rehtaeh Persons


V onen osudný deň a večer 15-ročnú tínedžerku Rehtaeh na párty znásilnili štyria mladí chlapci približne v jej veku. Jeden mal 14, dvaja 16 a jeden 17 rokov. Stalo sa však ešte niečo neuveriteľné, pretože jeden z nich si všetko fotografoval a snímky rozposlal po celej škole. Niektorý zo štyroch tínedžerov si založil falošný profil s názvom „The Real Rehtaeh Parsons“ a umiestnil naň jej nelichotivé fotografie. Používatelia k nim napísali a toto:

„Nepodporujem kurvy, prepáč.“ Matka dievčaťa Leah pre MailOnline uviedla, že chlapec, ktorý údajne znásilnil jej dcéru a potom zverejnil obrázok činu, sa jej priznal, že ho poslal svojim priateľom, lebo sa chcel len „pochváliť“. Poprel, že by bol násilníkom, aj keď na fotografii sa usmieva keď mal sex s Rehtaeh, zatiaľ čo ona opitá zvracala z okna.

Tínedžerke trvalo niekoľko dní kým to s plačom všetko vyrozprávala svojej matke, ktorá ju ihneď vzala do nemocnice. Žiaľ, ani tam Rehtaeh nijako nepomohli. Šokujúce je, že kanadská jazdná polícia v Halifaxe v Novom Škótsku sa ani neobťažovala vypočuť všetkých štyroch mladíkov, ktorí mali Rehtaeh znásilniť a neurobila nič pre to, aby našla telefón s inkriminovanými fotografiami. Dokonca im trvalo vraj až 10 mesiacov, kým konečne chlapcov vypočuli. Po roku však celý prípad pre údajný nedostatok dôkazov uzavreli. Medzitým mala tínedžerka peklo na zemi, pretože ju všetci ohovárali a prezývali rôznymi nadávkami.

Hrôza v Boľšom Teatre: Herec bol zabitý priamo na moskovskom javisku
V kultovom moskovskom Boľšom Teatre v sobotu zahynul herec. Interpret bol počas večerného predstavenia rozdrvený ťažkým kusom kulisy a zomrel na mieste, informuje portál RT. Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Šikana na internete aj v živote trvala dlhých 17 mesiacov

Zdroj: FB / Angel Rehtaeh Persons


„Pýtala som sa Rehtaeh, ktorá mi povedala, že bolo asi deväť hodín keď začali piť. Posledná vec, ktorú si Rehtaeh pamätá je, že ju niekto vedie po schodoch. Potom si spomenula, že zvracala, pretože hlavou narazila na okennú tabuľu. Pamätá si, ako ju chlapci vzali dole do ďalšej miestnosti, kde boli ďalší dvaja chlapci. Pamätá si aj to, ako s ňou mali sex, keď zvracala z okna,“ opisovala Leah novinárom desivé chvíle svojej dcéry, ktorá si vraj pamätá ako sa fotografovali, pretože začula cvaknutie telefónu.

„Pamätá si ich, ako sa na nej na poschodí striedali. Dole, keď sa zobudila, bola len nahá, ale presne nevedela, čo sa stalo. Pamätala si len ako ju tam viedli,“ pridáva tínedžerkina mama, podľa ktorej chlapci očividne spravili to, čo si zmysleli. A to spolu aj s obrázkom jedného z chlapcov, ktorý ju údajne znásilnil na poschodí. Mal 14 rokov, usmieval sa a držal palec hore po tom čo ju na prízemí zneužil.

Fotky z jej znásilňovania videlo viac ako sto ľudí v priestoroch Cole Harbour High a na ďalších školách v tejto oblasti. Aj preto jej občas iní študenti písali návrhy na sex. To najhoršie však ešte len malo prísť. Neustála šikana na internete aj v skutočnom živote trvala ohromujúcich 17 mesiacov. A to aj keď zmenila školu a presťahovala sa. Rehtaeh nakoniec zrušila svoj profil na Facebooku.

Škola podľa matky dievčaťa neurobila nič. „Nikdy ma ani nekontaktovala. Keď v ten deň opustila školu, v deň, keď sa už nevrátila, im to bolo jedno,“ hnevala sa na vedenie škola Leah, podľa ktorej do celej veci mala škola vstúpiť, zavolať si deti a hovoriť s nimi o tom. „Nebolo to znásilnenie, ktoré ju poslalo cez okraj, ale verejné poníženie a hanba zo strany jej rovesníkov, lebo každý videl obrázok, ako ju znásilňovali,“ uviedla matka nebohého dievčaťa.

Neuveriteľne smutný príbeh Milana. Tieto riadky by si mali prečítať všetci naši politici!
Smrť blízkej osoby vždy veľmi zabolí. O to viac, keď ide o mladého a milovaného človeka. Práve o takého prišiel aj Milan Valjent. Vinníkov smrti svojej lásky pomenoval jasne. Ak si jeho status prečítajú tí vo vláde, určite... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Poďte ma niekto zabiť, ja som úbohá na to, aby som to urobila sama

Nebohá tínedžerka Rehtaeh a jej dve mladšie sestričky keď ešte boli spolu šťastní. Zdroj: FB / Angel Rehtaeh Persons


V apríli, rok pred svojou smrťou, povedala Rehtaeh matke, že sa bojí, a že sa zabije. Dievča dokonca ešte 5. februára napísalo: „Poďte ma niekto zabiť, ja som úbohá na to, aby som to urobila sama.“ Napokon v sebe ale našla dosť síl na to najhoršie. Rehtaeh spáchala samovraždu obesením. Keď jej matka otvorila dvere do kúpeľne, uvedomila si, že je už príliš neskoro aby ju zachránila. Šokujúce je, že tínedžerkinu mamu kontaktoval chlapec, ktorý znásilnil jej dcéru. Chcel sa s ňou stretnúť osobne no ona ho odmietla.

„Povedal, že ho to veľmi mrzí, a že ju neznásilnil. Chcel s ňou mať iba sex. Povedal, že fotografiu poslal „do obehu“ lebo sa tým chcel pochválil. Teraz sa bojí o svoju bezpečnosť, pretože ľudia vedia, kto je, a že on poslal tú fotografiu. Povedal mi tiež, že je idiot a len sa chválil. Bolo to síce zlé, no stále trvá na tom, že ju neznásilnil,“ prezradila tínežerkina mama Leah.

Matka nebohej Rehtaeh ešte mladíkovi povedala, že jej milovaná dcéra nebojovala a nekričala len preto, lebo bola príliš opitá aby ho odbila, alebo aby vedela poriadne premýšľať. Snažila sa mu tiež vysvetliť, že to, čo spravil je znásilnenie. „Povedal mi, že nie je násilník, nikdy by nikoho neznásilnil. Povedal mi, že aj on pil, ale nebol taký opitý ako Rehtaeh,“ dodala mama znásilnenej dievčiny, ktorá vraj pred svojou smrťou mala milujúceho priateľa a hľadala si prácu. Podľa Leah je poľutovaniahodné aj to, polícia nikoho neobvinili z distribúcie fotografie, ktorá spôsobila smrť jej Rehtaeh.

Neuveriteľne smutný príbeh Svetlany, ktorá porodila synčeka na smrteľnej posteli!
Život vie písať nielen krásne, ale i veľmi smutné príbehy. Jeden taký sa stal aj Svetlane († 36), ktorej koronavírus zabil takmer celú rodinu. Čítať ďalej
02 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.