Jiří Suchý priznal, čo prechádzalo jeho kolapsu
15 | 10 | 2021 I Denis Merva

Principál divadla Semafor Jiří Suchý krátko po 90. narodeninách skolaboval a skončil v nemocnici. Len o pár dní neskôr už zase stál na javisku a hral premiéru. Ako to teda dopadlo? Informoval Blesk.cz.


V utorok sme vás informovali o tom, že divadelná legenda Jiří Suchý bol hospitalizovaný po náhlom kolapse. "Správa o mojom zdravotnom stave znie, že som zdravý. A ešte niečo, keby som nemal raz či dvakrát do roka svoj obľúbený minikolaps, mal by som pocit, že sa so mnou niečo deje. Ďakujem za vaše zbytočné starosti o moju osobu a majte sa skvele," napísal na svoju facebookovom profile v utorok Jiří Suchý, aby naznačil, že už sa cíti dobre. Pritom ešte v nedeľu mu do smiechu veľmi nebolo.
Čo predchádzalo kolapsu?

Herec a divadelník prezradil, čo jeho ťažkosti zrejme spôsobilo a ako to vlastne v nedeľu celé prebiehalo. "Vysoký tlak, začal som sa motať a hlava sa mi začala točiť, strácal som rovnováhu," priznal v  relácií Showtime. "Ale už za tri hodiny ma pustili domov, lebo som bol už v poriadku. Raz si dole, raz hore," pripomenul aj známu pieseň od Voskovca a Wericha.
Tri dni po kolapse opäť na javisku

Navyše v stredu večer už opäť Jiří vystúpil pred divákmi a odohral premiéru predstavenia Čierna mačka - biely pes. Neuvažoval o tom, že by mal radšej ubrať a premiéru presunúť? "Uvažoval, ale keď som si uvedomil, že je to všetko vypredané, tak som si hovoril, že by to bola veľká škoda. Zajtra budem odpočítavať celý deň a snáď sa dám dokopy, takže zajtrajšie predstavenie už bude také, aké má byť," vysvetľoval Jiří.

Našťastie všetko dobre dopadlo a predstavenie prebehlo v poriadku, aj keď nie celkom podľa predstáv Suchého. "Ja som si to krásne užil a cítim sa veľmi dobre, som spokojný, že som to odohral. Dnes mi totiž nebolo dobre. Mal som asi opäť vysoký tlak, tak som rád, že to predstavenie neovplyvnilo, aj keď možno trochu áno," prezradil herec.

Jiří Suchý sa ocitol v nemocnici, previezli ho rovno z divadla!
Muž viac ako deviatich remesiel, a to divadelník, spevák, textár, básnik, skladateľ, spisovateľ, muž kabaretu, filmár, grafik, výtvarník, zberateľ a režisér Jiří Suchý je spoluzakladateľom Divadla Na zábradlí a Divadla Semafor. Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Denis Merva