Laššáková: Zamestnávatelia chcú kontrolovať covid pasy? To sú tí, čo dávajú nadštandardné mzdy?
09 | 10 | 2021 I Petra Demková

Laššáková sa pozrela na to, ako ochotne sa únia zamestnávateľov začala hrať na vznešenú spoločnosť, ktorej záleží na zdraví. Pýta sa, či zamestnávatelia zabezpečujú zamestnancom aj nadštandardné mzdy, zabezpečujú úžasné pracovné podmienky, prvotriedne zariadené jedálne a oddychové miestnosti či pracovné a ochranné pomôcky.



Priemyselníci v službách režimu

Judita Laššáková nazvala svoj najnovší príspevok „Slovenskí priemyselníci v službách režimu“.

„Tak sa nám Republiková únia zamestnávateľov nechala počuť, že „covidové pasy zamestnancov by sa mali kontrolovať“. Vraj zamestnávatelia musia ochrániť životy a zdravie. Vznešené predsavzatie!“ začína svoj príspevok právnička.

„Pevne verím, že sú to tí zamestnávatelia, ktorí svojim zamestnancom dávajú nielen nadštandardné mzdy, ale im aj zabezpečujú úžasné pracovné podmienky. Špičkové stroje, a technologické vybavenie, prvotriedne zariadené jedálne a oddychové miestnosti a, samozrejme, pracovné oblečenie šité na mieru, ktoré aj zamestnávatelia dávajú prať externým spoločnostiam na svoje náklady. Pracovné a ochranné pomôcky sú samozrejmosťou a je ich dostatok. To znamená, že zamestnanec si aj päť- až šesťkrát do týždňa môže meniť napríklad rukavice, ktoré sa mu v práci roztrhnú,“ púšťa sa tak trochu do irónie Laššáková. Všetci totiž vieme, ako to na slovenských pracoviskách vyzerá.

Chmelár: Tento štát je v prdeli! Vládnu nám totálni nímandi a Slovensko sa rúti do bankrotu!
Spor medzi Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim nie je hodnotový, ale osobný! Ako píše politický a mediálny analytik Eduard Chmelár na sociálnej sieti, toto musí byť jasné každému triezvo uvažujúcemu pozorovateľovi našej politickej... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Mali by zvýšiť štandardy starostlivosti o zamestnancov

Laššáková následne upozorňuje, že toto by mala byť samozrejmosť. „Ak to v niektorých výrobných podnikoch takto nefunguje, mali by zvýšiť štandardy starostlivosti o zamestnancov. A nehovoriac o tom, že ani v prípade takýchto vymožeností nemá právo zamestnávateľ vyžadovať od svojich zamestnancov predkladať akékoľvek potvrdenie o zdravotnom stave, nielen covid-pas! Ochrana života a zdravia zamestnancov sa týka vyššie uvedených bodov, ku ktorým, samozrejme, patrí aj bezpečnostná obuv,“ dodala.
Sú zamestnanci sopľavé deti?

Laššáková si všíma zvláštny prístup k zamestnancom. „Zamestnávatelia sa chcú teraz tváriť, že ich zamestnanci sú malé sopľavé deti, ktorým niekto musí utierať sviečky pod nosom?! Život a zdravie si má každý chrániť sám. Už skoro dva roky sa tu tvárime, akoby boli ľudia sprostí a nevedeli, čo je pre ich zdravie prospešné. Mimochodom, každý zo zamestnávateľov na svoje náklady zabezpečuje vitamín B, C a D, a vlastne celú abecedu, všakáno?“ zdôrazňuje.

„Ja chápem, že sa niekomu môžu páčiť sprostosti, ktoré miestami zo seba púšťa minister práce. Lenže ani on nezmenil a ani nezmení, že pri prijímacom pohovore sa budúci zamestnávateľ nesmie opýtať potenciálnej uchádzačky o zamestnanie, či je tehotná. Ak to spraví, poruší Zákonník práce a milá uchádzačka si môže vypýtať trojmesačný plat a odkráčať!“ pripomenula známa právnička a pýta sa odborov: Kde ste a čo robíte??“
Aj Hitlerovi pomohli k moci priemyselní giganti

Na záver upozornila na obrázok, ktorý vybrala k svojmu príspevku. „Mimochodom, na obrázku nižšie sú zobrazení nemeckí priemyselní giganti, ktorí pomáhali Hitlerovi dostať sa k moci. Paralela so slovenskými priemyselníkmi a aktuálnym režimom nie je ani trochu náhodná,“ uzavrela Judita Laššáková.

Harabin: Bábky farma-mafie Čaputová a Heger spôsobili následky na duševnom stave ľudí
Štefan Harabin viní Zuzanu Čaputovú a Eduarda Hegera z toho, že z bežného vírusového ochorenia už rok a pol vyrábajú strašiaka. Teraz, keď spôsobili ľuďom psychické problémy, sa tvária, že bojujú za ich duševné zdravie. Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Petra Demková