Bratislava: Na Radlinského sa vykoľajila električka, zranených neevidujú
09 | 10 | 2021 I TASR
V Bratislave na Radlinského ulici sa v sobotu ráno vykoľajila električka. Pravdepodobnou príčinou bola technická chyba na koľajovej trati. Zranených nehlásia. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková.

Cesta bude podľa polície neprejazdná asi najbližšie dve hodiny. "Na mieste sa nachádzajú dopravní policajti, ktorí zabezpečujú odklon dopravy. Odporúčame, ak je to možné, aby sa ľudia tomuto úseku úplne vyhli," spresnila Martiniaková.

Dopravný podnik Bratislava na svojom webe informuje, že pre vykoľajenie električky je prerušená premávka električiek linky 3 v úseku Depo Krasňany - Blumentál. Linka 3 premáva odklonenou trasou. "Z Komisárok premáva skrátenou trasou po Depo Krasňany a späť. Z Jungmannovej premáva za zastávkou Blumentál cez Vazovovu, Krížnu, Špitálsku od zastávky Mariánska späť na svoju trasu smer Jungmannova," uviedol dopravca.

Náhradná autobusová doprava X3 premáva trasou Depo Krasňany, Račianska, Mýtna, Imricha Karvaša, Radlinského, Blumentál, Vazovova, Blumentálska, Bernolákova, Radlinského, Račianska späť po Depo Krasňany.

Prevádzky sú v exekúcii, gastrosektor na nohách, vláda ako vždy nekoná
S nástupom povestnej tretej vlny epidémie sa mnohým prevádzkam v gastro sektore opäť obmedzuje činnosť. Sektor sa sťažuje na zastavenie pomoci z predchádzajúcich vĺn. A na vymáhanie splátok za odložené odvody. Asi 2 655 podnikom tak hrozí exekúcia.... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ján Papuga