Bránik nakladá Hegerovi: Významný progres je, že skupinu nerozpustil v kyseline
09 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

"A to je asi tak všetko, čo ste potrebovali vedieť o Slovenskej republike. Asi ešte nikdy sa nikomu nepodarilo ilustrovať to v skrátenejšom legislatívnom konaní," píše Radovan Bránik, bezpečnostný analytik na sociálnej sieti. Reaguje na rozpustenie pracovnej skupiny, ktorá mala pracovať na obnove dôvery v právny štát. Ozývajú sa aj členovia skupiny. Nespolupracovali na jednotlivých bodoch a ani ich nepoznajú.


Obrovská tlačová beseda premiéra Edurda Hegera, ktorá sa týkala založenia pracovnej skupiny bola iba nedávno. Ohlásil na nej vznik bezpečnostnej rady, ktorá mala byť zložená nielen z politikov. Jej členmi mali byť aj odborníci, aby tá obnova bola čo najobjektívnejšia. Dnes je pracovná skupina zrušená. Podľa informácií RTVS jej činnosť ukončil premiér Eduard Heger. Podľa neho návrhy sú na stole, rokuje sa o nich politicky. No ozývajú sa členovia skupiny, ktorí návrhy doposiaľ nevideli.

Draxler: Výskyt Šeligu a Matoviča treba hlásiť hygienikom, sú nakazení, niečo im zožralo mozog
"Igorko chce najnovšie zákon o preukazovaní pôvodu majetku milionárov. Samozrejme, nebude sa týkať jeho - on žiadny nemá!" (Citát Juraj Draxler.) Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Aj také časy boli, že sa rozpúšťalo v sude s kyselinou

"Dôvera poklesla, zasadla ne-bezpečnostná rada a zriadila pracovnú skupinu na jej obnovu. Davy zbystrili pozornosť a na priečeliach mnohých domov zaviala vlajka tejto krajiny. Po niekoľkých desiatkach hodín sa dal náhle prebudený patriotizmus krájať tupým nožom. Očakávania boli veľké, no realita ich prekonala," píše Radovan Bránik.

"Skupina zasadla, pripravila - vraj - desať, či podľa iných až pätnásť návrhov a než ich stihla znepokojenému obyvateľstvu predostrieť, proxypremiér Heger ju zasa veľmi rýchlo zrušil. Rozpustil. V zásade možno pre dejiny zaznamenať významný progres. Nerozpustil ju v sude s kyselinou. Lebo aj také časy boli, no my sme už ako krajina oveľa, oveľa ďalej," dodáva v závere príspevku na sociálnej sieti.

Rusko sa s tým nemaže. Vyhlasuje zapredaných novinárov za zahraničných agentov!
09 | 10 | 2021 | TASR

Členovia skupiny nevedia nič o návrhoch

Podľa Hegera je na stole 17 riešení.  Mnohí členovia však stále nevideli návrhy riešení a z rozhodnutia premiéra zostali prekvapení. Podľa Hegera pracovná skupina cieľ splnila. A preto ju rozpustil. Remišová (Za ľudí) sa ozvala, pretože nevidela konkrétne legislatívne návrhy z pracovnej skupiny a trápi ju to.

Ozvala sa aj Barbora Hubertová, členka skupiny za generálnu prokuratúru. „Ako členka pracovnej skupiny nemám dokonca ani vedomosť oficiálnu, ani neoficiálnu, že či je, alebo bola ukončená činnosť tejto pracovnej skupiny. Takže v podstate nemám žiadne závery tejto pracovnej komisie,“ povedala pre RTVS.

Vláda hlboko urazila Trenčín, "je suis" Trenčan! (Ivan Brožík)
Trenčín je moja láska. Perla stredného Považia. Kto nebol v Trenčíne, akoby ani nežil. Kto nevidel jeho historické artefakty, má ešte čo robiť. Nie je to iba Omarova studňa na hrade, či nápis na skale pod ňou, alebo známy hotel. Je to aj "Sédria"... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Ivan Brožík