Posilňovacia dávka každých 6 mesiacov? 1,5 milióna zaočkovaných Izraelčanov stratilo prístup ku Covid pasu kvôli prísnejším pravidlám
08 | 10 | 2021 I Lukáš Leca

Izrael zrušil všetky doposiaľ vydané Covid preukazy s tým, že nové usmernenia platia iba pre tých, ktorí sa naturálne zotavili alebo dostali svoju poslednú očkovaciu látku v priebehu posledných šesť mesiacov, informuje portál RT.


Najmenej 1,5 milióna Izraelčanov stratilo Covid pasy po tom, čo v nedeľu začali platiť nové prísnejšie pravidlá.

Nové usmernenia stanovujú, že osoba si vybuduje imunitu iba na šesť mesiacov po podaní druhej alebo tretej dávky očkovacej látky. Tí, ktorí majú prirodzenú imunitu, tiež dostanú povolenie, ale musia dostať očkovaciu látku šesť mesiacov po zotavení - inak stratia privilégium.
Pre nezaočovaných iba provizórne preukazy

Tí, ktorí nie sú prirodzene imúnni alebo nezaočkovaní, vrátane detí mladších ako 12 rokov, môžu získať obmedzený sedemdňový preukaz po negatívnom teste PCR. Výsledky rýchleho antigén testu budú platné iba 24 hodín.

Obria pokuta miliardára z Ruska: Oleg Tiňkov uzavrel dohodu o vine a treste
Zakladateľ jednej z najväčších ruských súkromných bánk uzavrel s americkými úradmi dohodu o vine a treste po tom, čo magnát súhlasil s zaplatením viac ako 500 miliónov dolárov v prípade podvodu zatajenia majetku, informuje portál... Čítať ďalej
03 | 10 | 2021 | Lukáš Leca


Green Pass je digitálny certifikát, ktorý Izraelčanom umožňuje navštevovať bary, reštaurácie, bazény a ďalšie zariadenia. Ako aj všetky vnútorné alebo vonkajšie akcie pre viac ako 100 ľudí. Deti mladšie ako tri roky sú oslobodené.

Izraelských predstaviteľov však nedávno prichytili, ako priznali, že v mnohých situáciách nie je systém preukazov „medicínsky odôvodnený“. Avšak existuje preto, aby tlačil na očkovanie väčšieho počtu občanov.
3,5 milióna ľudí už  dostalo tretiu dávku

Izrael skutočne do značnej miery vedie svet v oblasti očkovania a posilňovacích dávok Z približne 9,2 milióna obyvateľov bolo viac ako 5,6 milióna Izraelčanov zaočkovaných dvoma dávkami a takmer 3,5 milióna ľudí už  dostalo tretiu dávku.

Pentagon tvrdí, že pri útoku dronom v sýrskom Idlibe zahynul terorista Al-Káidy
Pentagon priznal útok bezpilotným lietadlom z 20. septembra v sýrskej provincii Idlib, ktorý sa podľa nich zameral na vodcu Al-Káidy Salima Abú-Ahmada a nespôsobil žiadne civilné obete. Túto oblasť kontrolujú militanti podporovaní Tureckom,... Čítať ďalej
01 | 10 | 2021 | Lukáš Leca