Dolný Kubín: Petíciu na podporu nemocnice odovzdali rezortu zdravotníctva
08 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Petíciu na podporu Dolnooravskej nemocnice s poliklinikou v Dolnom Kubíne s takmer 34.000 podpismi odovzdali v piatok zástupcovia petičného výboru na podateľni rezortu zdravotníctva. TASR o tom informovali petičiari.


"Keďže optimalizácia nemocníc má vojsť do platnosti až v roku 2023, budúci rok má byť zameraný na pripomienkovanie celého procesu. Je pre nás dôležité, aby kvalita našej nemocnice zostala zachovaná, zlepšovala sa, a aby boli vypočuté odborné argumenty. Petíciou sme chceli zdôrazniť, že nemocnica dlhodobo dosahuje veľmi dobré výsledky a už dnes spĺňa všetky podmienky na to, aby bola v rámci optimalizácie zaradená medzi regionálne nemocnice," uviedol pre TASR dolnokubínsky primátor Ján Prílepok.

Petíciu na podporu Dolnooravskej nemocnice v Dolnom Kubíne spustili v druhej polovici septembra. Išlo o reakciu na informácie o redukcii lôžkových oddelení. Podľa dolnokubínskeho primátora je petícia vyjadrením solidarity a uznania pre pracovníkov nemocnice. Zároveň sa poďakoval všetkým ľuďom, ktorí ju podporili.

Kolíková upokojuje protestujúcich. TAKÚTO sumu ponúka za poslušnosť!
Zamestnanci súdov protestovali pred budovou ministerstva spravodlivosti proti plánovanej reforme súdnictva, tzv. súdnej mape. Ministerka Mária Kolíková prisľúbila niektorým príplatok, uviedla ta3.com. Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Ján Papuga