Lipšic má vysvetliť stiahnutie sťažnosti prokurátora v prípade influencerky
06 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic by mal vysvetliť, prečo prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) stiahol sťažnosť proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku o tom, že do väzby nezobral influencerku Zuzanu S. P. ani jej manžela Reného S. Na stredajšej tlačovej konferencii to vyhlásil šéf Smeru-SD Robert Fico.


"Lipšic musí vysvetliť nepochopiteľné stiahnutie sťažnosti pri väzbe ľudí podozrivých zo závažnej drogovej trestnej činnosti, vďaka čomu sú dnes na slobode," skonštatoval Fico na sociálnej sieti.

Fico vidí za tým, že je influencerka na slobode, dodávanie drog významným osobám, no nikoho nemenoval. Na tlačovej konferencii sa Fico pýtal, čo sa stalo dva dni pred plánovaným rozhodovaním Najvyššieho súdu (NS) SR.

NS SR sa mal vo štvrtok (7. 10.) zaoberať väzobným stíhaním Zuzany S. P. a Reného S., ktorí sú obvinení v rámci protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Termín bol zrušený vzhľadom na späťvzatie sťažnosti prokurátora ÚŠP.

NAKA v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska, počas ktorej zaistili viac ako deväť kilogramov pervitínu, obvinila 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti.

Prokurátor ÚŠP dal návrh na väzobné stíhanie desiatich z nich vrátane údajného šéfa skupiny Tibora G. Sudca pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku zobral 30. septembra do väzby šesť ľudí, Zuzanu S. P. spolu s manželom do väzby nezobral.

Bratislava sa bude 17. novembra otriasať v základoch a „vláda musí padnúť!“ burcuje Uhrík
Do ulíc sa chystajú a zvolávajú aj republikáni, ktorí si za svoj deň D určili významný 17. november. Koľko ľudí im na ich akciu príde je teraz otázne, rovnako ako to, či pre takéto hromadné akcie opäť nebude vystavená STOP-ka. Každopádne chuť... Čítať ďalej
06 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik