Škandálmi opradený exminister Galko sa pustil do prezidentky: Je to naivita alebo výsmech slušným ľuďom?
04 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

"Výsmech všetkých slušných a čestných ľudí!" Exminister obrany Ľubomír Galko, ktorý sa v roku 2011 o chlp vyhol trestnoprávnej zodpovednosti pre nezákonné odpočúvanie, dnes vidí obrovský problém v tom, že sa prezidentka stretla s lídrom strany Smer Robertom Ficom.



Stretnutie s Ficom? Prečo nie?

Mnohých zdvihlo zo stoličiek, keď prezidentka minulý týždeň pozvala na stretnutie do paláca opozičného politika Roberta Fica. Expremiér Igor Matovič ani nečakal a na rovinu povedal, že sa zrejme chce Zuzana Čaputová zapáčiť Ficovým voličom.

„Zrejme si myslí, že je pre Slovensko lepšie komunikovať s mafiánmi ako s legitímnymi predsedami politických strán,“ dodal. Stretnutie Fica a Čaputovej kritizovala aj vicepremiérka Veronika Remišová no najviac si zgustol škandálmi opradený exminister Galko.
Rozzúrený Galko

"Pozvanie Roberta Fica, lotra, ktorý torpéduje všetkých a všetko a je okrem morálnej, aj ekonomickej devastácie Slovenska zodpovedný napríklad aj za smrť, paradoxne jeho voličov, ktorí mu veria jeho deštruktívny prístup k očkovaniu jednoznačne bola fatálna chyba pani prezidentky. Poznáme jeho reakciu, videli sme ako to zneužil. Dokonca to už opatrne pripustili aj (niektorí) zástupcovia inak k nej láskavých médií," rozpísal sa Galko na sociálnej sieti.

Tabák a Mazurek si skočili do vlasov. Ušlo sa aj Pročkovi.
Poslankyňa z hnutia OĽaNO Romana Tabák je už notoricky známa svojím účinkovaním v parlamente aj mimo neho, na ktorom sa baví celé Slovensko. Koncom minulého týždňa zaznamenala ďalšie zo svojich zaujímavých vystúpení v pléne národnej rady. Tento... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Diana Zaťková


V nedeľnej diskusnej relácii hlava štátu vysvetlila, prečo sa s lídrom opozície stretla. „Nejde o mňa a o to, či mi je príjemné počúvať názory môjho názorového oponenta, alebo človeka, ktorý na mňa osobne útočí. Ide tu o krajinu a preto to bolo dôležité,“ povedala Čaputová.

„Veľa som sa dozvedela. Vôbec to neľutujem, je to podľa mňa moja povinnosť,“ dodala. Jej slová však  Galka priam vytočili.
Čaputová kopí chyby

„Chyba sa u politikov rieši rôznym spôsobom. U štátnikov tak, že si ju politik prizná a sa za ňu ospravedlní. U pragmatikov tak, že o nej politik mlčí, v ideálnom prípade spraví niečo výrazné, čím ju prekryje a už sa o nej nehovorí, nechá ju tzv. “vyhniť”. No a potom je skupina politikov, ktorí ju nezmyselne obhajujú ďalej a kopia pri nej ďalšie chyby,“ rypol si do Čaputovej.

"Sorry, ale zatiaľ čo samotné pozvanie bola zrejme len chyba, tak toto už ani neviem ako nazvať. Naivita pôsobenia v úzkej politickej bubline? Strata zmyslu pre realitu? Alebo podceňovanie či rovno výsmech všetkých slušných a čestných ľudí, čo veľmi dobre vedia, čo je Lord Voldemort zač?" pýta sa v statuse exminister.

Odkaz prezidentky Čaputovej koalícii a jej poskokom-"aby nesúdili tí, ktorým to neprináleží"
"Slovensko treba vyviesť z krízy, s nenávisťou to nepôjde." Myslí si, na rozdiel od väčšiny členov a politikov vládnej koalície, prezidentka Zuzana Čaputová. V nedeľnej politickej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 mala niekoľko vyjadrení, ktoré... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | TA SR /redakčná úprava Ivan Brožík

Na Galkovu minulosť sa nezabúda

Ako minister obrany prišiel Galko v novembri 2011 o miesto vo vláde Ivety Radičovej pre nezákonné odpočúvanie. Zistilo sa vtedy, že vojenskí tajní odpočúvali troch novinárov denníka Pravda, bývalých spravodajských dôstojníkov, podnikateľa blízkeho SaS, Galkovu sekretárku, bývalého riaditeľa televízie TA3, zamestnankyňu ministerstva hospodárstva, či dokonca vodiča kamiónu, ktorý šiel náhodne za Galkovým autom.

Galko sa vtedy trestnoprávnej zodpovednosti vyhol, jeho piati podriadení ale boli súdení za zneužitie právomoci verejného činiteľa. O odpočúvanie mali údajne žiadať na monitorovanie názorov smerujúcich k politickej strane SaS.

Po takmer desiatich rokoch od škandálu s odpočúvaním novinárov sa Ľubomír Galko vrátil k vojakom. Terajší minister obrany Jaroslav Naď si exministra vybral do čela štátnej spoločnosti Letecké opravovne Trenčín.

Je načase, aby Národný bezpečnostný úrad odobral Lipšicovi bezpečnostnú previerku, myslí si „Ďateľ“ Tóth
Na Slovensku stále neutícha kauza okolo šéfa špeciálnych prokurátorov Daniela Lipšica a jeho stretnutiach s podnikateľom Petrom Koščom, ktorý je stále na úteku pred spravodlivosťou. Zaujímavý názor na Lipšica má Kočnerov bývalý kamarát Peter... Čítať ďalej
04 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik