Odkaz prezidentky Čaputovej koalícii a jej poskokom-"aby nesúdili tí, ktorým to neprináleží"
04 | 10 | 2021 I TA SR /redakčná úprava Ivan Brožík

"Slovensko treba vyviesť z krízy, s nenávisťou to nepôjde." Myslí si, na rozdiel od väčšiny členov a politikov vládnej koalície, prezidentka Zuzana Čaputová.  V nedeľnej politickej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 mala niekoľko vyjadrení, ktoré akoby naznačili, že hlava štátu konečne začína precitať a vidí, kto a prečo zámerne šíri zlo na Slovensku. Zostáva iba dúfať, že takýto postoj jej zopár týždňov vydrží.


Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TA SR) informovala, že "predčasné voľby považuje prezidentka za jednu z možností pre Slovensko."
Slovensko potrebuje stabilnú vládu, nie rozpadávajúcu sa koalíciu

"Najdôležitejšia je podľa hlavy štátu stabilná vláda. O tej sa však aktuálne podľa jej slov hovoriť nedá. Poukázala na to, že každý týždeň niektorý koaličných lídrov hovorí o možnom odchode z koalície." Povedala podľa TA SR Zuzana Čaputová. Dokonca, "za potrebné považuje hovoriť v krízových časoch aj s názorovými oponentmi".
Situácia je "objektívne ťažká"

Prezidentka si myslí, "že úlohou politických predstaviteľov v aktuálnej situácii je to, aby si strážili svoj vlastný slovník. Dôležité je uvedomovať si, či chcú konať pre krajinu alebo im ide o vlastné politické body.
Politické zneužívanie vyšetrovaní

Prezidentka podľa TA SR poukázala aj na vyšetrovanie desiatok prípadov. Pozitívne vníma, že nedochádza k tomu, že by sa kauzy "zametali pod stôl". Zároveň však vníma, že táto téma je "ohromne politicky zneužívaná".
Vynášanie zo spisov

Niektorých politikov prezidentka kritizuje za to, že vynášajú zo spisov. O týchto témach podľa nej majú informovať orgány činné v trestnom konaní primeraným spôsobom tak, aby to neohrozilo vyšetrovanie. Vyzýva na zdržanlivosť a na to, aby nesúdili tí, ktorým to neprináleží.

Prezidentka Čaputová v správe o stave republiky zavádzala a klamala! Tvrdí Chmelár
Prejav prezidentky Zuzany Čaputovej pred poslancami parlamentu o stave republiky sledovali nielen politici, ale aj expolitici či rozliční analytici. A medzi nimi aj historik, politický a mediálny analytik Eduard Chmelár. Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik