Peter Tóth alias Ďateľ: „Čurilla a spol. idú na slobodu. Čo s tým?“
02 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Vyšetrovatelia NAKA zadržaní policajnou inšpekciou sú z väzby vonku. Mnohým sa to síce nepáči, no je to fakt, pretože bratislavský Krajský súd nevidel dôvod na držanie ich za mrežami.


Prepustenie vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry Jána Čurillu a troch jeho kolegov Pavla Ďurku, Štefana Mašína a Milana Sabotu, rovnako ako aj dočasného šéfa policajnej inšpekcie Petra Scholza, prekvapilo mnohých. Sudca dokonca konštatoval neopodstatnenosť trestného stíhania. Svoj pohľad na vec vyjadril v statuse aj Peter Tóth, exsiskár a ústredná postava káuz okolo Mariána Kočnera, ktorý na sociálnej sieti píše pod pseudonymom Ďateľ.
Boj založený na vytváraní ilúzie boja dobra proti zlu bude pokračovať

„Čurilla a spol. idú na slobodu. Čo s tým?“ konštatuje a zároveň sa pýta v úvode statusu Tóth, podľa ktorého by nebolo na tom nič zvláštne, nebyť jednej drobnosti. „Okresný súd Bratislava III si myslel, že existujú dôvody väzobného stíhania. Krajský súd v Bratislave však rozhodol nielen o prepustení obvinených z väzby, dokonca konštatoval neopodstatnenosť trestného stíhania. A to je obrovský problém,“ myslí si Ďateľ a dodáva, že nie je nič nezvyčajné, že jeden súd vidí a druhý nevidí dôvody väzby, ale nestáva sa často, aby dva súdy úplne odlišne posudzovali dôvodnosť, respektíve opodstatnenosť samotného trestného stíhania. „Signalizuje to, že niečo od základu nie je v poriadku,“ prízvukuje Tóth, podľa ktorého existujú dve základné možnosti.

Podivuhodný príbeh vyšetrovateľov Čurillu a Ďurku (Peter Tóth - Ďateľ)
Komentár bývalého šéfa kontrarozviedky SIS a bývalého novinára denníka SME Petra Tótha (Ďateľ) Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič


„Buď orgány činné v trestnom konaní konali nezákonne (uznesenie o obvinení to však nenaznačuje), alebo krajský súd robí na základe enormného politického a mediálneho tlaku nadprácu (čo v tejto chvíli nevieme, lebo nepoznáme text odôvodnenia). Samozrejme, do úvahy pripadajú aj iné možnosti, ale tie sa možno vynoria až potom, keď/ak budeme mať príležitosť preštudovať si odôvodnenie rozhodnutia Krajského súdu v Bratislave,“ skonštatoval bývalý príslušník SIS a dodáva, že jedno je isté už teraz.



„Či už je alebo nie je postup krajského súdu zákonný, propagandistický boj založený na vytváraní ilúzie boja dobra proti zlu bude pokračovať nezmenšenou intenzitou. Frodovia, Bublíci a Sauroni už brúsia meče,“ píše záverom záhadne „ďateľ“ Peter Tóth a dodáva: „Žiaľ, pretože vecná diskusia zase ostane za dverami. Ako je na Slovensku obvyklé...“

Taraba: Vyšetrovateľ Čurilla si pri šéfovi SIS vymyslel trestné stíhanie a porušili 28-krát Trestný poriadok
Už sme niekoľkokrát písali, že Slovensko je krajinou neobmedzených možností. Podľa nezaradeného poslanca Tomáša Tarabu sa totiž ukázalo, že vyšetrovateľ NAKA Ján Čurilla si robil, čo chcel. Najnovšie sa jeho „zvláštna“ práca prevalila pri exšéfovi... Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik