Dezolát Naď a modelka Čaputová presadili vyhodenie vyše 2 miliárd eur na nákup zbraní!
02 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Štátny tajomník ministerstva obrany Marian Majer na svojom facebookovom profile oznámil, že požiadali 33 krajín o ponuky na dodanie novej pásovej a kolesovej techniky. Školstvo, zdravotníctvo, dôchodcovia a mladé rodiny môžu s prázdnymi vreckami iba ticho závidieť. V horších prípadoch im ostanú iba oči pre plač.


V časoch, keď sa dlh Slovenska i v domácnostiach občanov blíži k astronomickým číslam, si ministerstvo obrany kupuje novú vojenskú techniku, akoby sa chystala tretia svetová. Deje sa to popri tom, že sa rušia bezplatné obedy pre žiakov, pričom sa zvyšujú ceny za stravné jednotky. Navyše očakávame zvyšovanie ceny energií, pričom pri pohonných prostriedkoch platíme viac. Hádam netreba pripomínať zvyšovanie cien potravín a pesimistické prognózy o štátnom dlhu.

Švejkovi na čele ministerstva obrany neveria. Naďovi sa prihlásilo do aktívnych záloh "až" 20 ľudí
29 | 09 | 2021 | TASR


Nakladanie s verejnými prostriedkami

„Ponuky krajín budú hodnotené v štyroch hlavných kritériách: samotná cena akvizície bude predstavovať 35 %, technické špecifikácie 30 %, logistická podpora, teda kalkulácia životného cyklu techniky bude mať váhu 10 % a 25% bude predstavovať miera zapojenia slovenského obranného priemyslu. Zapojenie domáceho priemyslu by pritom malo byť minimálne 40 % z celkovej ceny akvizície. Pri vyhodnocovaní nám budú pomáhať experti ministerstiev hospodárstva a financií,“ píše Majer. Dôležitým aspektom bude aj ekonomická výhodnosť a hospodárne nakladanie s verejnými prostriedkami.

Miliardové výdavky

Predpokladaná cena 152 kusov pásovej techniky je skoro dve miliardy, v prípade 76 kusov bojových obrnených vozidiel bude cena do 332 miliónov eur. Finálna suma nemusí byť konečná a vyplynie zo samotnej súťaže.

Na Majerovom profile sa vyjadrili aj občania: „Tie miliardy by sa dali využiť zmysluplnejšie,  do zdravotníctva, školstva a nie do zbrojárskej techniky.“ „Lebo pár tankov a obrnených vozidiel nám vyhrá nejaký konflikt. Nedajbože vojnu! Však keď sa Číňania nas.rú, tak to rozoberú za jazdy a urobia z toho mikrovlnku.“

Minister Naď vniesol do politiky veľa hystérie, nenávisti a zadubenosti, konštatuje Blaha
Návšteva ministra obrany Jaroslava Naďa v televíznej debate „nakopla“ k reakcii poslanca Národnej rady Ľuboša Blahu, ktorý s názormi ministra vôbec nesúhlasil a vo svojom statuse mu aj vysvetli prečo. Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik