Slováci môžu do Ruska vstupovať bez ohľadu na účel cesty
29 | 09 | 2021 I Ján Papuga

Rusko otvorilo svoje brány pre Slovákov, informuje portál extraplus.sk. Na jeho územie môžu vstupovať ľudia bez ohľadu na účel cesty.


Slovensko bolo zaradené medzi krajiny, ktorých občania môžu do Ruskej federácie vstupovať bez ohľadu na účel cesty. Podľa informácií Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR sa na Slovákov nevzťahujú obmedzenia na prijímanie dokladov, vybavovanie a vydávanie víz do Ruska.

Pri vstupe do Ruska je potrebný negatívny výsledok PCR testu v anglickom alebo ruskom jazyku, ktorý nie je starší ako tri dni. Toto potvrdenie je vhodné mať aj vytlačené a táto povinnosť platí pre všetkých cudzincov vrátane diplomatov. „Test je nutné predložiť pri vstupe do lietadla smerujúceho do Ruska, rovnako aj pri tranzite, alebo na ruskej hranici,“ uvádza rezort diplomacie na svojom webe.

Putin dúfa, že ho Sputnik V ochráni pred ochorením COVID-19
Ruský prezident Vladimir Putin v utorok vyjadril presvedčenie, že ruská vakcína Sputnik V ho ochráni a preukáže vysokú mieru ochrany proti ochoreniu COVID-19. Svoj pobyt v karanténe zároveň označil za experiment, informovali agentúry AFP a... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR


Cudzinci idúci do Ruska za prácou musia podstúpiť 14-dňovú karanténu. Výnimka z testov pre zaočkované osoby alebo pre tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali, sa neuplatňuje.