Kolíkovú kritizovalo za podaný podnet až päť sudcov Najvyššieho súdu SR, tvrdí Šutaj Eštok
29 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Dovolanie Márie, ktorá podvod spáchala," je názov nedávneho príspevku Matúša Šutaja Eštoka, ktorý zverejnil na sociálnej sieti. Poukazuje v ňom na odôvodnenie senátu Najvyššieho súdu SR, ktorý podľa Eštóka skritizoval podané dovolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.


Dôvody ostrej kritiky, ktorú adresoval Najvyšší súd SR  by sa podľa Matúša Šutaja Eštóka dali zhrnúť do dvoch bodov.
Ministerka si nedala ani toľko námahy, aby riadne spracovala podnet

Šutaj Eštok na sociálnej sieti zhrnul kritiku Najvyššieho súdu SR do dvoch bodov:

Prvý bod: "Najvyšší súd SR jej vytkol, že dovolaním ako mimoriadnym opravným prostriedkom sa vážne zasahuje do právoplatných rozhodnutí. Preto jeho odôvodnenie musí byť o to dôslednejšie. A musí sa využívať iba v mimoriadnych prípadoch. Postup ministerky označil senát za neakceptovateľný," píše poslanec za stranu Hlas.

Druhý bod: "Najvyšší súd SR otvorene pomenoval, že ministerka si nedala ani toľko námahy, aby riadne spracovala podnet doručený od špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, ale iba ho povrchne pripojila k podanému dovolaniu," píše Matúš Šutaj Eštók.

Vrchol cynizmu: Najprv ľudí privedú do depresie a k alkoholizmu, potom na tom ešte zarobia !
29 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ministerku kritizovalo päť sudcov Najvyššieho súdu SR

Matúš Šutaj Eštok poukázal v príspevku aj na to, že ministerku spravodlivosti nekritizoval hocikto, ale až päť sudcov Najvyššieho súdu SR. A preto je podľa neho na pováženie, či Mária je tým pravým človekom, ktorý by mal kritizovať zákonné rozhodnutia generálneho prokurátora Žilinku.

Na záver dodáva, že je zaujímavé, že koalícii neprekáža využívanie inštitútu mimoriadneho opravného prostriedku zo strany ministerky spravodlivosti, ale prekáža im využívanie mimoriadneho opravného prostriedku zo strany generálneho prokurátora. "Tomu sa povie selektívna spravodlivosť," zhrnul v piatich slovách Matúš Šutaj Eštok.

Erdogan mieri na Východ: S Bidenom sa nepohodol, chce upevniť vzťahy s Ruskom
29 | 09 | 2021 | Diana Zaťková