Mazák sa zas spreneveril a drží vládny kríž svätej vojny proti generálnemu prokurátorovi, tvrdí Melicher
25 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Ján Mazák by mal podľa Igora Melichera okamžite odstúpiť. Melicher tvrdí, že Ján Mazák aktuálne v Súdnej rade drží vládny kríž svätej vojny proti generálnemu prokurátorovi. Aj satanovmu novému číslu 363. A pokúša sa pretlačiť stanovisko Súdnej rady, na základe ktorého označí zrušenie stíhania Vladimíra Pčolinského za protiústavné. 


"Pán profesor nemal nikdy problém obetovať svoju osobnú integritu a sebaúctu, len aby polaškoval so svojimi chlebodarcami. Pričom by mal byť prvý, kto bude stáť na barikáde za ochranu právneho štátu, ktorému sa bohužiaľ spreneveril," píše na sociálnej sieti Igor Melicher, zástupca Mladých sociálnych demokratov.


"Ján Mazák, predseda Súdnej rady SR sa už stihol presláviť niekoľkými pamätnými výrokmi. Napríklad o tom, ako počas pandémie neplatí ústava. Alebo ešte ako poradca Kisku o tom, že Slovensko sa stalo poloprezidentskou republikou," píše Igor Melicher na sociálnej sieti.

Melicher tvrdí, že Ján Mazák aktuálne v Súdnej rade drží vládny kríž svätej vojny proti generálnemu prokurátorovi. Aj satanovmu novému číslu 363. A pokúša sa pretlačiť stanovisko Súdnej rady, na základe ktorého označí zrušenie stíhania Vladimíra Pčolinského za protiústavné. "Rovnako tvrdí, že prokurátor sa vzatím obvineného do väzby stáva stranou sporu," píše Melicher.

Prioritne musíme pomôcť riešiť ľuďom zdražovanie, nielen bojovať proti korupcii, tvrdí Kollár
Predseda parlamentu Boris Kollár bude iniciovať zriadenie pracovnej skupiny naprieč ministerstvami na riešenie problému zvyšovania cien energií a potravín, povedal pre Hlavný denník. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič

Podľa Mazáka by aj prípadné prevtelenie Matoviča za Krista, mohlo byť v súlade s Ústavou

Ján Mazák je podľa Melichera schopný tvrdiť aj to, že aj prípadné prevtelenie Igora Matoviča za Krista je v súlade s Ústavou. "A mala by byť premietnutá do jej preambuly," vysvetľuje Melicher.

Tvrdenia Jána Mazáka považuje Melicher za nonsens a na sociálnej sieti v dvoch bodoch vysvetlil, prečo.

Po prvé: "Súdna rada SR je ústavný orgán, ktorý vykonáva administratívnu funkciu voči súdom SR. Nie voči celej justícii. Avšak, v žiadnom prípade nemá právomoc vykladať Ústavu. To môže len Ústavný súd SR. Je teda absolútne scestné a protiústavné, aby Súdna rada podávala výklad rozhodnutí generálnej prokuratúry a ich súladu s Ústavou," píše Melicher v prvom bode.

Po druhé: "Prokurátor sa stáva stranou v trestnom konaní až v konaní pred súdom. Pričom, obvinenému môže byť uložená väzba už v prípravnom konaní, kde prokurátor plní funkciu dohľadu nad zákonnosťou prípravného konania. A nemá teda úlohu hájiť obžalobu voči obžalovanému rovnako, ako v konaní pred súdom," píše Melicher v druhom bode.

Slováci sú pobúrení: Lekári odmietajú neočkovaných vyšetriť, na pohotovosť nepustili 5-mesačné dieťa v horúčkach!
Z celého Slovenska sa ozývajú rozhorčené hlasy pacientov! Vyvolalo ich nové usmernenie z ministerstva zdravotníctva. To hovorí, že do nemocnice či k lekárovi môžu ísť už len očkovaní. Neočkovaní sa k pomoci nemusia dostať, ak sa nepreukážu... Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Diana Zaťková