Milan Markovič: V krízovom štábe chýba psychiater, ktorý by držal psychopatov na uzde
24 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Absurdné je to, čo práve žijeme. Situácia, do ktorej nás dostali politici, odporuje zdravému rozumu. A my to vlastne akceptujeme. Môže byť niečo ešte absurdnejšie? Politika sa prezliekla za epidémiu. A prešlo jej to," tvrdí v rozhovore pre magazín 40Plus Milan Markovič. 


Martina Valachová, šéfredaktorka online magazínu 40plus, tvrdí, že keby ju niekto transmisiou poslal len pred dvomi rokmi do dneška, tak sa asi rozplače. Alebo zasmeje. No asi by neverila, že toto, čo sa deje, je možné. Potom, ako znovu objavila Milana Markoviča, jej napadlo, že z nášho života zmizla satira. A smejeme s tiež väčšinou už iba cez slzy.

"Skrátka, aj za socíku ste vedeli, že je to na smiech. A zasmiať sa dalo na prepašovanom humore. Jedným z vtedajších influencerov bol Milan Markovič," píše Valachová. A na stránkach magazínu 40plus, prináša s Milanom Markovičom rozhovor, ktorý by mal nie rozosmiať, ale každopádne čitateľmi pohnúť.

Andrej Danko Petrovi Pellegrinimu: "Kto vás platí?"
Predseda SNS Andrej Danko adresoval verejnú výzvu Petrovi Pellegrinimu. Nepozdávajú sa mu príjmy jeho Hlasu ani financovanie sídla strany. Nepozdáva sa mu ani to, že "likviduje Smer-SD a SNS". Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Zopsul sa celý svet

Podľa Milana Markoviča komedianti to majú tak, že nikto netuší, či vtipkujú alebo to, čo hovoria, myslia vážne. Dnes to je ťažšie aj pre nich. "Pomaly sa zopsul celý svet, žijeme príliš rýchlo a príliš povrchne. A hlad po peniazoch prevýšil všetky ostatné potreby," hovorí Markovič.

O zmene vlády si myslí, že skorumpovaných mocnárov porazil šikovný aktivista, ktorý však len potvrdil ono staré známe:  „Nie každý, kto vie búrať, vie aj stavať.“ Je presvedčený, že v krízovom štábe chýba psychiater, ktorý by držal na uzde všetkých tých psychopatov. A tých podľa Markoviča vieme identifikovať až vo chvíli, keď sa dostanú k moci.

"Zavzdušňovanie" a "slušné" klamstvá v priamom prenose - to je naša politika v podaní Šeligu
Juraj Šeliga a Matúš Šutaj Eštok sa stretli v relácii TV JOJ Na telo. Diskutovali o parlamentných súbojoch. Tiež o "prudkých pohyboch", o "mafii" a o chaose v bezpečnostných zložkách. No celá relácia bola najmä o invektívach. A aj o "určitých... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Najabsurdnejšie je to, že nám vládnu podvodníci

Podľa Markoviča je zo všetkého najabsurdnejšie to, že nám vládnu podvodníci. "Dokázaní, priznaní, priam certifikovaní podvodníci. Stále sa tváriaci ako vysokoškolsky vzdelaní. Dvaja vo vláde, jeden ako šéf parlamentu. Neverím, že by na celom svete existoval jediný štát, kde by toto niekomu na takých vysokých postoch prešlo," hovorí. Za najväčšiu katastrofu však Milan Markovič považuje to, že ľuďom je to už jedno.

Ak by robil program dnes, určite by nepozýval politika, pretože najlepšie sa podľa neho debatovalo o politike s normálnymi ľuďmi. Teda s nie politikmi. Odvaha umelcov podľa Markoviča zdražela, niektorí sa vystúpiť boja. "Boja sa označovania ‘dezinformátorov’ a ‘konšpirátorov’."

Na záver dodáva, že sa teší na voľby, v ktorých bude koho voliť. A nebude hroziť, že ak tí súčasní samovrahovia padnú, vrátia sa zase tí skorumpovaní „profíci“, ktorí momentálne nemusia robiť vôbec nič. Nemusia ani pohnúť prstom, lebo dnešní „vládcovia“ robia všetko, aby sa ich predchodcovia vrátili s veľkou slávou. Súčasný volebný systém predstavuje podľa neho z viacerých aspektov totálny nezmysel. Rozhovor, ktorý s ním pripravila Martina Valachová prečítate na stránkach magazínu 40plus.

Obvinenia, panika, vyhrážky, vydieranie. Takto nútia politici a zamestnávatelia ľudí k očkovaniu (Vanessa Rennerová)
Komentár Vanessy Rennerovej (Report24) Čítať ďalej
23 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová